Így segítünk az átverések és a személyes csalások elleni védekezésben

Csakúgy, mint a hétköznapi életben, az interneten is vannak csalók és szélhámosok. A Google számos módon segít megakadályozni, hogy Ön csalás áldozatává váljon.

Rossz hirdetések (és rossz hirdetők) letiltása

Egyértelmű irányelvekkel rendelkezünk arra vonatkozóan, hogy ki jeleníthet meg hirdetéseket a Google eszközein keresztül. Hirdetési irányelveinket a felhasználók biztonságát és bizalmát szem előtt tartva állítottuk össze. Például nem engedélyezünk hirdetéseket kártékony letöltésekről, hamis termékekről, illetve olyan hirdetéseket, amelyek nem egyértelmű számlázási eljárást tartalmaznak. És ha csaló hirdetéssel találkozunk, nem csak letiltjuk a hirdetést – a hirdetőt eltiltjuk a Google-lal való minden jövőbeli együttműködéstől is.

Egyértelmű információk az árról

Az online bűnözők egyik pénzkereseti forrása az, hogy más személy számítógépét vagy telefonját olyasmire használják, ami pénzbe kerül a tulajdonosnak, a bűnözőt pedig pénzhez juttatja. Például az egyik eljárás szerint készítenek egy alkalmazást, amely más személy telefonjával szöveges üzeneteket küldet el vagy fizetős telefonos csevegővonalat hívat fel, amely aztán költségekkel terheli meg az illetőt, amit pedig a csaló zsebel be.

Az Android-alapú telefonokon láthatja, hogy egy alkalmazás a telefon mely képességeihez kér hozzáférést, ha megtekinti az „engedélyek” című leírást a Google Playen. Tekintse át ezeket az adatokat az alkalmazás letöltése előtt, hogy könnyebben eldönthesse, szeretné-e az alkalmazást, vagy sem. Például ha új csengőhang-alkalmazást készül letölteni, láthatja, hogy az alkalmazás kezdeményezhet-e telefonhívásokat az Ön nevében. Ha Ön szerint ez gyanúsan hangzik, dönthet úgy, hogy nem telepíti az alkalmazást.

Az újabb Android-eszközök esetében felhívjuk figyelmét, ha egy alkalmazás SMS-t próbál küldeni egy olyan számra, amely további költségekkel járhat Önnek. Ezután eldöntheti, hogy engedélyezi-e az alkalmazás számára az üzenet elküldését, vagy letiltja azt.