Tartsa tisztán eszközét

Ha átirányítják a Google webhelyéről, vagy ha előugró ablakban megjelenő hirdetéseket, kéretlen eszköztárakat vagy furcsa Google keresési eredményeket lát, akkor lehetséges, hogy számítógépe rosszindulatú programmal van megfertőzve. A rosszindulatú programok olyan szoftverek, amelyek célja a számítógépe feletti irányítás megszerzése, valamint a károkozás.

Rosszindulatú programokra utaló jelek

Ha rosszindulatú program van a számítógépén, a következőket tapasztalhatja:

 • Előugró hirdetések
 • Kéretlen eszköztárak
 • Nem megfelelők a Google keresési találatai vagy hirdetései
 • A meglátogatni kívánt oldalról – például kezdőlapjáról vagy a Google-ról – más oldalra irányítják át
 • A Google-hoz nagyon hasonló kereső jelenik meg, azonban URL-címe vagy emblémája szokatlan
 • Nem a megfelelő kereső találatai jelennek meg

A rosszindulatú programok eltávolítása a számítógépről és a böngészőből

 1. Keressen számítógépén olyan programokat, amelyeket nem ismer fel, majd távolítsa el őket.

Néhány példa az eltávolítandó programokra:

 • BrowserProtect
 • Desk 365
 • Dosearches Browser Protector
 • DProtect
 • eSave Security Control
 • Extended Protection
 • Nation Zoom browser protection
 • New Tabs Uninstall
 • Omiga plus
 • Wysys Control

2. Chrome vagy Firefox használata esetén a böngésző visszaállítás funkciójával vonhatja vissza a módosításokat és állíthatja vissza a megszokott beállításokat.

3. Ha más böngészőt használ, víruskereső program segítségével találhatja meg, majd távolíthatja el a rosszindulatú programokat számítógépéről.

4. Amennyiben a probléma a fenti lépések elvégzése után is fennáll, tegye fel kérdését a Google Keresés fórumában. Bejegyzésében említse meg, hogy eddig milyen problémamegoldási lépésekkel próbálkozott.

Óvja meg számítógépét a rosszindulatú programoktól a jövőben

1. tanács: Tartsa naprakészen böngészőjét és operációs rendszerét

A legtöbb operációs rendszer értesíti Önt, ha elérkezik a frissítés ideje – ne hagyja figyelmen kívül ezeket az üzeneteket. A szoftverek régi verziói néha biztonsági problémákkal rendelkezhetnek, amelyeket kihasználva a bűnözők könnyen hozzájuthatnak az Ön adataihoz.

A Google Chrome böngésző automatikusan frissül a legújabb verzióra minden indításkor, így Ön naprakész védelmet élvezhet extra erőfeszítések nélkül.

2. tanács: Mindig figyeljen arra, hogy mire kattint és mit tölt le.

Előfordulhat, hogy akaratlanul olyan linkre kattint rá, amely rosszindulatú programot telepít a számítógépre. Számítógépe biztonságának megőrzése érdekében csak olyan linkekre kattintson, valamint csak olyan webhelyekről töltsön le, amelyekben megbízik. Ne nyisson meg ismeretlen típusú fájlokat, és ne töltsön le programokat a böngészőben megjelenő előugró ablakokból.

Emellett letöltéskor fordítson figyelmet az apró betűs részekre, valamint a már bejelölt jelölőnégyzetekre. Győződjön meg róla, hogy tudja, milyen programokat telepít.

Biztonsági eszközök

Fedezze fel a Google öt legjobb internetes biztonsági funkcióját, melyek célja az Ön és családja biztonságának megőrzése az interneten.

Google-fiók

Tegye még biztonságosabbá Google-fiókját

A kétlépcsős azonosítás engedélyezésével extra védelmi vonalat adhat Google-fiókjához. A kétlépcsős azonosítás bekapcsolása esetén a Google biztonsági kódot küld telefonjára, ha valaki ismeretlen számítógépről próbál belépni fiókjába. Ez azt jelenti, hogy ha valaki ellopja vagy kitalálja jelszavát, a potenciális támadó továbbra sem tud bejelentkezni az Ön fiókjába, mert nincs nála az Ön telefonja. Így már a tudásával (a jelszava) és egy eszközzel (a telefonja) is védi magát.

További információ

Nyissa meg beállításait úgy, hogy a jobb sarokban lévő nevére vagy képére, majd a Fiók lehetőségre kattint.

Kattintson felül a Biztonság lehetőségre. A Jelszó mezőben kattintson a „Kétlépcsős azonosítás” melletti Beállítás lehetőségre.

Ekkor az útmutató lépésről lépésre végigvezeti a beállítási folyamaton.

Ezután visszakerül a kétlépcsős azonosítás beállításaihoz. Tekintse át a beállításokat, és adjon hozzá másodlagos telefonszámokat.

Elkészült! Legközelebb, ha bejelentkezik, SMS-ben ellenőrző kódot fog kapni.

Google Chrome

Privát böngészés az interneten

Ha privát módon szeretne böngészni az interneten, használja az inkognitómódot a Chrome böngészőben számítógépén, táblagépén vagy telefonján. Az inkognitómódban felkeresett oldalakat és letöltött fájlokat a Chrome nem rögzíti a böngészési és letöltési előzmények között.

További információ

Kattintson a Chrome-menü → Új inkognitóablak lehetőségre a böngésző eszköztárán.

Egy új ablak nyílik meg, melynek sarkában az inkognitómód ikonja látható. A kilépéshez egyszerűen zárja be az ablakot.

Google-fiók

Az Ön Google-fiókja, ahogy Ön szeretné

A Fiókbeállítások oldalon megtekinthetők a Google-fiókhoz tartozó szolgáltatások és információk, és módosíthatók a biztonsági és adatvédelmi beállítások.

További információ

Nyissa meg a beállításokat úgy, hogy a jobb sarokban lévő nevére vagy képére, majd a Fiók lehetőségre kattint.

Google-fiók

Értesítés kérése, ha a neve megjelenik az interneten

Az Én a weben segít megérteni és kezelni, hogy mit látnak az emberek, amikor Önre keresnek a Google-on. Segítségével Google Értesítőket állíthat be, így figyelemmel követheti az Önről online megjelenő információkat, és automatikus javaslatokat láthat olyan keresőkifejezésekről, amelyeket érdemes lehet szemmel tartania.

További információ

Jelentkezzen be Google-fiókjába, és keresse meg az „Én a weben” szakaszt.

Kattintson az Internetértesítők kezelése lehetőségre, majd kattintson a piros gombra értesítés létrehozásához.

A neve megjelenik a szövegmezőben. Kattintson a szövegmezőre további javasolt értesítések megtekintéséhez.

Értesítő hozzáadásához kattintson a Hozzáadás lehetőségre. A szerkesztéshez kattintson a ceruza ikonra, a törléshez pedig a kuka ikonra.

A „Milyen gyakran” legördülő menüben válassza ki az értesítések gyakoriságát.

Google-fiók

Kezelje a Google-fiókjában tárolt adatokat

A Google Irányítópult megjeleníti Google-fiókja tartalmát, és áttekintést nyújt a fiókban végzett legutóbbi tevékenységeiről. Egyetlen központi helyről, könnyedén tekintheti meg adatait és tevékenységét, és érheti el az olyan szolgáltatásokhoz tartozó beállításait, mint a Blogger, a Naptár, a Dokumentumok, a Google+ és még sok más.

További információ

Keresse fel az Irányítópult funkciót, ahol megtekintheti a Google-fiókjához tartozó tevékenységek összefoglalását, és kezelheti személyes beállításait.

Itt megtekintheti és kezelheti a Google-fiókjában tárolt adatokat.

További biztonsági eszközök megtekintése