Körültekintően kössön kapcsolatokat

Tanítsa meg családtagjainak, hogy ne szervezzenek személyes találkozókat interneten megismert emberekkel, és ne osszanak meg személyes információkat idegenekkel az interneten. A Google eszközei segítségével Ön és családja egyszerűen tarthatja a kapcsolatot az ismerősökkel, és elkerülheti az ismeretleneket. Ha tizenéves gyermekei elkezdik az internetes kommunikációs eszközök (például a Hangouts, Google+ és Blogger) használatát, először beszélgessen el velük arról, hogyan hozhatnak okos döntéseket, és hogyan lehetnek jó digitális állampolgárok.

Biztonsági eszközök

Fedezze fel a Google biztonsági eszközeit, melyek célja családja internetes jó hírnevének figyelemmel kísérése.

YouTube

YouTube-megjegyzések kezelése

Ha valaki Önnek nem tetsző megjegyzéseket tesz videóinál vagy csatornáján, azt letilthatja a YouTube-on. Ez azt jelenti, hogy nem fog tudni megjegyzéseket fűzni tartalmaihoz, sem személyes üzenetet küldeni.

További információ

Egy felhasználó letiltásához a YouTube-on keresse fel az illető profiloldalát, amelynek URL-je hasonlóképpen néz ki: www.youtube.com/user/NAME.

A „Névjegy” lapon kattintson a zászló ikonra.

Végül kattintson a Felhasználó letiltása lehetőségre.

YouTube

Videóit csak a megfelelő közönséggel ossza meg

Akár privátként kívánja megtartani videóját, akár megosztaná néhány barátjával vagy közzétenné a nagyvilág előtt, megtalálja az Ön számára megfelelő adatvédelmi beállítást. A YouTube-on a videók beállítása alapértelmezés szerint „Nyilvános”, ám a beállításokat egyszerűen módosíthatja az „Adatvédelmi beállítások” között a videó feltöltése közben. Ha később meggondolja magát, akkor is módosíthatja egy már feltöltött videó adatvédelmi beállításait.

További információ

Az Adatvédelmi beállítások módosításához látogasson a Videokezelő szakaszba.

Keresse meg a módosítani kívánt videót, majd kattintson a Szerkesztés gombra.

Lépjen az „Adatvédelmi beállítások” legördülő menühöz.

Ha mindenkivel szeretné azt megosztani, válassza a Nyilvános lehetőséget, ha csak azokkal kívánja megosztani, akik rendelkeznek a videó linkjével, válassza a Nem listázott lehetőséget, míg csak bizonyos felhasználókkal való megosztáshoz válassza a Privát lehetőséget.

Kattintson a „Módosítások mentése” lehetőségre.

Google+

Akadályozza meg a nem kívánt megjegyzéseket és címkéket

Ha nem kívánja látni egy bizonyos személy bejegyzéseit a Google+-on, letilthatja azokat, úgy, hogy az illető profiljára lépve a [Személy neve] bejelentése/letiltása lehetőséget választja. Bizonyos bejegyzéseket is némíthat, ha azokat a továbbiakban nem kívánja látni a falán.

További információ

Egy személy asztali letiltásához lépjen az illető profiljára.

A profil szélén kattintson a [Személy neve] bejelentése/letiltása lehetőségre.

Erősítse meg, hogy az adott személyt le kívánja tiltani.

Google+

Adja meg, kinek a frissítéseit szeretné látni a falán

Mit tehet, ha valaki hozzáadta Önt a köreihez, de Ön nem szeretne az illetővel kapcsolatba lépni? Ha nem szeretné letiltani őt, akkor némíthatja is az illetőt. Egy felhasználó némítását követően a továbbiakban nem kap tőle vagy az oldaláról származó értesítéseket.

További információ

Nyissa meg a Google+-t.

Lépjen egy felhasználó profiljára/oldalára.

Kattintson az illető profilfotója és információi alatti nyílra.

Válassza a „[Személy/oldal] némítása” parancsot.

YouTube

Irányítsa a videóiról szóló beszélgetést

YouTube-csatornáján egyszerűen moderálhatja a megjegyzéseket. Választhatja a megjegyzések törlését, vagy, hogy egyes felhasználók megjegyzései vagy a bizonyos kulcsszavakat tartalmazó megjegyzések csak az Ön jóváhagyása után tehetők közzé.

További információ

A megjegyzések moderálásához kattintson a megjegyzés jobb felső sarkában lévő nyílra a lehetőségek megtekintéséhez.

Ha törölni szeretne egy megjegyzést a YouTube-ról, kattintson az Eltávolítás lehetőségre.

Vagy kattintson a Kitiltás a csatornából lehetőségre, ha a felhasználó számára le kívánja tiltani a megjegyzések hozzáfűzését videóihoz és csatornájához.

A Megjegyzések beállításai között beállíthatja a jóváhagyás kérését a megjegyzések közzététele előtt, vagy kikapcsolhatja a megjegyzéseket.

A Megjegyzések beállításaival szűrőket állíthat be arra vonatkozóan, ki fűzhet megjegyzést csatornájához. Letilthatja továbbá a bizonyos szavakat tartalmazó megjegyzéseket.

További biztonsági eszközök megtekintése