Belföld

A kormánysajtó szerint a Jobbik náci, de azért Jákob Péternek nevezték Jakab Pétert az Echo TV-ben

Jakab Péter jobbikos képviselő Facebook-oldalán tett közzé egy videót az Echo TV Keménymag című műsorának egyik jelenetéről, ebben a beszélgetés résztvevői rendre Jákobnak nevezik a politikust.

A politikus mindezekre reagálva azt kérdi:

A szám a régi: a Jobbik náci, meg antiszemita, meg ki tudja még micsoda. Ha már feltették a lemezt, hadd kérdezzem meg: Mészáros Lőrinc Echo tévéje miért nevezi Jakab Pétert JÁKOB Péternek? Mi a cél? Mi a szándék? Kinek és mit akarnak ezzel üzenni a stróman tévé új-kereszténydemokratái, a Fidesz új-polgárai?

(Nem sokat változtat a helyzeten, de Mészáros már lemondott az Echo TV-ről, felajánlva azt a csaknem ötszáz, jobboldali médiumot kiadó Közép-európai Sajtó és Média Alapítványnak, amelynek vezetője nemrég mondott le, miután azt találta mondani, hogy „igényes, jó tollú újságírókat (…) inkább a másik oldalon látok”.)

Jakab Péter azt is hozzátette:

Az Auschwitzban megölt dédapám miatt változtatták meg a fideszesek önkényesen a nevemet vagy ez olyan általános dolog a „polgári” oldalon? Netán a fideszes Jakab Istvánt is Jákob Istvánozzák?

Az adásról készült videót itt megtekinthetik:

Mindez annak fényében is különösen érdekes, hogy a Fidesz és sajtója az utóbbi időben Karácsony Gergelyt támadja, aki egy interjúban – a jobbikos Gyöngyösi Márton 2012-es kijelentéséről – azt mondta, nem nácizmus listázni a zsidó képviselőket. A politikus ezek után elismerte, hogy súlyos hibát követett el és bocsánatot kért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik