A Star Wars-saga zárófilmjének új trailerétől minden rajongó kisírja a szemét

Csendben kikerült egy spot, melytől a közepesen elkötelezett rajongók is szívdobogást kapnak, a keményvonalasok meg kisírják a szemüket.
Kapcsolódó cikkek

Sokat lehet panaszkodni Hollywood hibáiról, elbaltázott döntéseiről, kapzsiságáról, és így tovább, de azt azért meg kell hagyni, hogy az idei évre nem lehet panasz, ha geek-kényeztetésről beszélünk, hiszen az, hogy egyazon évben fejeződött be két giga-mega hatalmas, év(tized)ek óta épülő történet is, egész biztosan piros betűkkel írja be a 2019-es évet a filmtörténetbe. A Bosszúállók moziuniverzumát a Végjáték zárta le tavasszal, a Star Wars pedig – ami még a Marvel sagájánál is régebbi, monumentálisabb és popkulturális fontossága is egyértelműbb – decemberben zárul le, röpke negyven (plusz áfa) év után.

Abban egészen biztosak lehetünk, hogy a film, mely a Star Wars: Skywalker kora címet viseli, nagy lendülettel lovagolja majd meg a nosztalgia hullámait, de ha mégis kételkedtünk volna, akkor a most kiadott kisfilm egészen egyértelművé tette a dolgot. A D23-ra – ami egy monstre Disney-rajongói expo – készített vadiúj kedvcsináló csöpög a szirupos nosztalgiától, olyannyira, hogy a kétperces klip fele kizárólag a korábbi filmek emlékezetes jeleneteit vonultatja fel. De a másik fele! Attól megfeszül a mozijegyvásárló izom, és hát, egy igazi rajongónál elakad kicsit a lélegzet és görcsbe rándulnak a könnycsatornák is, a felvillanó képek ugyanis épp olyan monumentális, epikus végkifejletet sejtetnek, amilyet ez a filmes saga megérdemel. Huszonnégy órán belül érkeznek majd a képeket szétcincáló, kockáról kockára kimagyarázó cikkek is, addig is egyszerűen csak örüljünk a klipnek, íme.

Egyébként persze azért olyan nagyon azért mégsem zárul le a Star Wars-saga, hiszen új trilógia is készül, és a spinoffok is érkeznek sorban, a The Mandalorian című spinoffhoz például pont a napokban érkezett szuperdögös előzetes.

 

Kiemelt kép: Disney