Nagy Csaba
Nagy Csaba @nagy_csaba
Esztergom, Komárom-Esztergom megye, Magyarország

Gyermekkoromban könnyen hozzá lehetett jutni nyúlhoz, hiszen számtalan szomszédunk tartott otthon.
Egy közösségi oldal segítségével szert tettem 2 db konyhakész nyúlhoz.
Fogadjátok szeretettel a következő receptemet!

Olvass tovább

Hozzávalók

1 óra 45 perc
6 Adag
  1. 2 db konykakész nyúl
  2. 2 nagy fej vöröshagyma
  3. 1 fej fokhagyma
  4. 2 evőkanál pirospaprika
  5. Ízlés szerint
  6. Ízlés szerint bors
  7. Ízlés szerint lestyán
  8. 4 evőkanál libazsír
  9. 1,5 kg burgonya

Elkészítés

  1. 1

    A nyulat feldaraboljuk.

  2. 2

    A felhevített libazsíron a felkockázott vöröshagymát aranybarnára pirítjuk.

  3. 3

    Hozzáadjuk a megpucolt fokhagyma gerezdeket egyben.

  4. 4

    Egy picit még pirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, visszavett hőfokon.

  5. 5

    A pirospaprikát feloldjuk kevergetés mellett.

  6. 6

    Ráöntünk 1, 5 dl vizet és feljebb emeljük a hőfokot.

  7. 7

    Beletesszük a feldarabolt nyulat és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el a húsokat.

  8. 8

    Fedő alatt közepes hőfokon főzzük 45 percig, majd fedő nélkül további 35 percig.

  9. 9

    Beletesszük a friss lestyánt és további 5 percig főzzük.

  10. 10

    A burgonyákat megtitszítjuk, kockázzuk és sós vízben megfőzzük.

  11. 11

    Jó étvágyat kíván a szerző!

Cooksnapek

Elkészítetted? Ossz meg róla egy Cooksnapet!

Szürke, kézzel rajzolt kép egy fényképezőgépről és egy serpenyőről, a serpenyőből felemelkedő csillagokkal

Szöveges kommentek (4)

Csilla Lengyel
Csilla Lengyel @cook_19628922
köszönöm a receptet. még sohasem használtam lestyánt, de ezután fogok!!!

A recept szerzője:

Nagy Csaba
Nagy Csaba @nagy_csaba
Közzétéve:
Esztergom, Komárom-Esztergom megye, Magyarország
Főzés és a fotózás a hobbim. A profilomban található ételeket magam készítem és fotózom.
Olvass tovább