Nyúlpörkölt
Gyermekkoromban könnyen hozzá lehetett jutni nyúlhoz, hiszen számtalan szomszédunk tartott otthon.
Egy közösségi oldal segítségével szert tettem 2 db konyhakész nyúlhoz.
Fogadjátok szeretettel a következő receptemet!
Hozzávalók
Elkészítés
-
1
A nyulat feldaraboljuk.
-
2
A felhevített libazsíron a felkockázott vöröshagymát aranybarnára pirítjuk.
-
3
Hozzáadjuk a megpucolt fokhagyma gerezdeket egyben.
-
4
Egy picit még pirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, visszavett hőfokon.
-
5
A pirospaprikát feloldjuk kevergetés mellett.
-
6
Ráöntünk 1, 5 dl vizet és feljebb emeljük a hőfokot.
-
7
Beletesszük a feldarabolt nyulat és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el a húsokat.
-
8
Fedő alatt közepes hőfokon főzzük 45 percig, majd fedő nélkül további 35 percig.
-
9
Beletesszük a friss lestyánt és további 5 percig főzzük.
-
10
A burgonyákat megtitszítjuk, kockázzuk és sós vízben megfőzzük.
-
11
Jó étvágyat kíván a szerző!
Reakciók
Cooksnapek
Elkészítetted? Ossz meg róla egy Cooksnapet!
Szöveges kommentek (4)