Hozzávalók

1 óra
4 adag
  1. 70 dkg sertésszűz
  2. 120 dkg közepes burgonya
  3. 15 dkg csemege szalonna
  4. 1 kávéskanál pirospaprika
  5. 6 gerezd fokhagyma
  6. Ízlés szerint majoránna
  7. Ízlés szerint
  8. Ízlés szerint őrölt bors
  9. 2 dl víz
  10. szükség szerint Étolaj vagy sertészsír

Elkészítés

  1. 1

    A burgonyákat 30 percre 200 C fokos sütőbe tesszük héjastól.

  2. 2

    A szalonnát feldaraboljuk és kevés zsiradékon zsírjára sütjük.

  3. 3

    Feldaraboljuk a megtisztított sertésszüzet és hozzáadjuk a zsírjára sütött szalonnához.

  4. 4

    A húst is lepirítjuk kevergetés mellett és hozzáadjuk a pirospaprikát, majd simára keverjük.

  5. 5

    Hozzáadunk 0, 5 dl vizet és egyszer átkeverjük.

  6. 6

    Ízlés szerint megszórjuk majoránnával, sóval és borssal.
    Hozzáadjuk a fokhagymát összetörve és egy kevés kevergetés után hozzáadjuk a maradék vizet.

  7. 7

    Étkezési keményítővel vagy pörköltszaft kockával sűríthetjük, ha nem elég sűrű.

  8. 8

    A burgonyákat meghámozzuk és felkockázzuk.

  9. 9

    Egy serpenyőben olajat hevítünk és a kockázott burgonyákat pirosra pirítjuk benne.

  10. 10

    A pirított burgonyákról a felesleges olajat egy szűrő segítségével lecsepegtetjük.

  11. 11

    Tálaláskor a szaftos szüzet és a burgonyákat összekeverjük.

  12. 12

    Jó étvágyat kíván a szerző!

Reakciók

Szöveges kommentek

A recept szerzője:

Nagy Csaba
Nagy Csaba @nagy_csaba
Közzétéve:
Esztergom, Komárom-Esztergom megye, Magyarország
Főzés és a fotózás a hobbim. A profilomban található ételeket magam készítem és fotózom.
Olvass tovább