Brassói aprópecsenye
Hozzávalók
-
70 dkg sertésszűz
-
120 dkg közepes burgonya
-
15 dkg csemege szalonna
-
1 kávéskanál pirospaprika
-
6 gerezd fokhagyma
-
Ízlés szerint majoránna
-
Ízlés szerint só
-
Ízlés szerint őrölt bors
-
2 dl víz
-
szükség szerint Étolaj vagy sertészsír
Elkészítés
-
1
A burgonyákat 30 percre 200 C fokos sütőbe tesszük héjastól.
-
2
A szalonnát feldaraboljuk és kevés zsiradékon zsírjára sütjük.
-
3
Feldaraboljuk a megtisztított sertésszüzet és hozzáadjuk a zsírjára sütött szalonnához.
-
4
A húst is lepirítjuk kevergetés mellett és hozzáadjuk a pirospaprikát, majd simára keverjük.
-
5
Hozzáadunk 0, 5 dl vizet és egyszer átkeverjük.
-
6
Ízlés szerint megszórjuk majoránnával, sóval és borssal.
Hozzáadjuk a fokhagymát összetörve és egy kevés kevergetés után hozzáadjuk a maradék vizet. -
7
Étkezési keményítővel vagy pörköltszaft kockával sűríthetjük, ha nem elég sűrű.
-
8
A burgonyákat meghámozzuk és felkockázzuk.
-
9
Egy serpenyőben olajat hevítünk és a kockázott burgonyákat pirosra pirítjuk benne.
-
10
A pirított burgonyákról a felesleges olajat egy szűrő segítségével lecsepegtetjük.
-
11
Tálaláskor a szaftos szüzet és a burgonyákat összekeverjük.
-
12
Jó étvágyat kíván a szerző!
Szöveges kommentek