Csaba-Pho
Hozzávalók
-
400 gramm fagyasztott garnélarák
-
200 gramm fagyasztott tenger gyümölcsei mix
-
150 gramm barna csiperkegomba
-
4 evőkanál szezámolaj
-
6 gerezd fokhagyma
-
ízlés szerint hüvelykujjnyi gyömbér
-
1 db közepes sárgarépa
-
50 ml szójaszósz
-
2 db erőleveskocka
-
Ízlés szerint só
-
1 db chili paprika
-
3 adag rizstészta
-
1 db kicsi üveges mungóbabcsíra
-
1 csomag újhagyma
-
1,2 liter víz
Elkészítés
-
1
Az olajat felhevítjük egy mély serpenyőben.
-
2
A fokhagymát és a gyömbért vékonyra szeleteljük és a felhevített olajon megpirítjuk.
-
3
Hozzáadjuk a garnélákat (nem fagyott állapotban) és azokat is megpirítjuk minden oldalán.
-
4
12 perc pirítás után hozzáadjuk a tenger gyümölcsei mixet, a chili paprikát és 4-5 percig pirítjuk.
-
5
Pirítás után felöntjük az egészet 4 dl vízzel.
-
6
Hozzáadjuk a szójaszószt és egyszer felforraljuk, majd visszavesszük a hőmérsékletet.
-
7
A répát és megtisztítjuk és vékonyra vágva hozzáadjuk.
-
8
Egy kevés hevítés után felöntjük 8 dl vízzel és hozzáadjuk a leveskockákat és a felszeletelt gombákat.
-
9
Forrás előtt hozzáadjuk a mungóbabcsírát.
-
10
Miután felforrt, hozzáadjuk a 3 adag rizstésztát és 2 percig forraljuk még.
-
11
Vékonyra vágott újhagymával tálaljuk.
-
12
Jó étvágyat kíván a szerző!
Reakciók
Cooksnapek
Elkészítetted? Ossz meg róla egy Cooksnapet!
Szöveges kommentek