Csaba-Pho

18 felhasználó tervezi ezt elkészíteni

Hozzávalók

45 perc
3 adagra
  1. 400 gramm fagyasztott garnélarák
  2. 200 gramm fagyasztott tenger gyümölcsei mix
  3. 150 gramm barna csiperkegomba
  4. 4 evőkanál szezámolaj
  5. 6 gerezd fokhagyma
  6. ízlés szerint hüvelykujjnyi gyömbér
  7. 1 db közepes sárgarépa
  8. 50 ml szójaszósz
  9. 2 db erőleveskocka
  10. Ízlés szerint
  11. 3 adag rizstészta
  12. 1 db kicsi üveges mungóbabcsíra
  13. 1 csomag újhagyma
  14. 1,2 liter víz

Elkészítés

  1. 1

    Az olajat felhevítjük egy mély serpenyőben.

  2. 2

    A fokhagymát és a gyömbért vékonyra szeleteljük és a felhevített olajon megpirítjuk.

  3. 3

    Hozzáadjuk a garnélákat (nem fagyott állapotban) és azokat is megpirítjuk minden oldalán.

  4. 4

    12 perc pirítás után hozzáadjuk a tenger gyümölcsei mixet, a chili paprikát és 4-5 percig pirítjuk.

  5. 5

    Pirítás után felöntjük az egészet 4 dl vízzel.

  6. 6

    Hozzáadjuk a szójaszószt és egyszer felforraljuk, majd visszavesszük a hőmérsékletet.

  7. 7

    A répát és megtisztítjuk és vékonyra vágva hozzáadjuk.

  8. 8

    Egy kevés hevítés után felöntjük 8 dl vízzel és hozzáadjuk a leveskockákat és a felszeletelt gombákat.

  9. 9

    Forrás előtt hozzáadjuk a mungóbabcsírát.

  10. 10

    Miután felforrt, hozzáadjuk a 3 adag rizstésztát és 2 percig forraljuk még.

  11. 11

    Vékonyra vágott újhagymával tálaljuk.

  12. 12

    Jó étvágyat kíván a szerző!

Reakciók

Cooksnapek

Elkészítetted? Ossz meg róla egy Cooksnapet!

Szürke, kézzel rajzolt kép egy fényképezőgépről és egy serpenyőről, a serpenyőből felemelkedő csillagokkal

Szöveges kommentek

A recept szerzője:

Nagy Csaba
Nagy Csaba @nagy_csaba
Közzétéve:
Esztergom, Komárom-Esztergom megye, Magyarország
Főzés és a fotózás a hobbim. A profilomban található ételeket magam készítem és fotózom.
Olvass tovább