Elden Ring: Újabb koncepcióképet csodálhatunk meg a FromSoftware és George R.R. Martin közös játékából

Lassan jó lenne már többet is látni, de most be kell érnünk ennyivel

Elden Ring: Újabb koncepcióképet csodálhatunk meg a FromSoftware és George R.R. Martin közös játékából

Miközben a legtöbb nagyobb videojáték esetén gyakorlatilag minden részletet és információt elárulnak nekünk, sőt, szinte az előzetesből össze is vághatjuk a teljes végigjátszást, addig az Elden Ring esetében (egyelőre?) igen csak apróságok kerülnek fel a világhálóra. Most például az egy művész osztott meg egy újabb koncepcióképet a George R.R. Martin bevonásával készülő és gyaníthatóan igen kegyetlen akciójátékból – pontosabban annak E3-as előzeteséből. Miután jelenleg mondhatjuk, hogy hét lakat alatt őriznek minden egyes apróságot a szoftverrel kapcsolatban, így egyelőre muszáj ennyivel beérnünk – az mindenesetre biztos, hogy a hangulattal nem lesz probléma, a kérdés már csak az, hogy a kegyetlen író (Martin) és a még kegyetlenebb direktor (Miyazaki) vajon mikor is demonstrálja nekünk a játékot teljes pompájában. Mert valljuk be, már NAGYON akarjuk látni.

Ahogyan azt korábban már leírtuk, a 2019-es E3-on bejelentett Elden Ring a legendás FromSoftware (Dark Souls-trilógia, Sekiro, Bloodborne) és George R.R. Martin közreműködésével készül, kiadóként és szponzorként pedig a Bandai Namco Entertainment sorakozott fel emögé a fantasztikus kollaboráció mögé. A játékon a munka 2017-ben kezdődött meg (amikor a stúdió befejezte a The Ringed City címre keresztelt Dark Souls III kiegészítőt) és Miyazaki szerint „minden útjuk idáig vezetett”. Hatalmas nyílt világot kapunk majd, lovagolhatunk is, sőt, még napszak, illetve időjárás váltakozásokra is számíthatunk. Sok NPC-re azonban nem számíthatunk – a világ meglehetősen üres lesz, és csak egy rakás felderítésre váró rom árulkodik majd arról, hogy valami borzalmas történt. Dacára az erős írógárdának (Miyazaki is besegít Martinnak a történet és a világ megalkotásában) a főhős nem kötött karakter lesz, mi magunk generálhatjuk le a játék elején.

 

Az Elden Ring egyelőre nem rendelkezik konkrét megjelenési dátummal, célplatformokkal viszont igen: PC-re, PS4-re és Xbox One-ra fejlesztik.

További cikkek a témában

Elden Ring

FromSoftware | 2022. február 25.
  • Platform
  • XboxOne
  • PS4
  • XboxSeries
  • PC
  • PS5
Kommentek