Egy 16 éves srácot kivettek az iskolából, hogy inkább a Fortnite világbajnokságra gyakorolhasson

Az apuka támogatja a sportkarriert

Egy 16 éves srácot kivettek az iskolából, hogy inkább a Fortnite világbajnokságra gyakorolhasson - Fortnite: Battle Royale

Meglehetősen érdekes történetet osztott meg a Boston Globe online változata, amelyben egy olyan 16 éves fiúról van szó, aki iskolába járás helyett a Fortnite-ot gyakorolja. Méghozzá az édesapja támogatásával.

Jordan Herzog - akit a battle royale játékban Crimz néven ismernek - naponta 8-10, de néha 14 órát is gyakorlással tölt, apja, David pedig ezt kitörő lelkesedéssel finanszírozza. Összesen 30.000 dollárért vett neki videojátékos felszereléseket, a családi nyaralásokat elnapolta, hogy ne zavarja meg a fia felkészülését, plusz még egy Maseratit is vett neki, amelynek rendszámtábláján a fiú felhasználói neve olvasható. David nem bízta a dolgot a véletlenre, elmondása szerint "erre tenyésztette ki" a srácot, már három éves korában kontrollert nyomott a kezébe, hét évesen profin ment neki a Halo, 12 éves korában pedig már pénzt nyert helyi bajnokságon. Na persze érte is kritika a férfit, amiért kivette Jordant az iskolából, de szerinte csak azért, mert videojátékokról van szó, nem pedig például igazi sportról. A fiú eddig 60.000 dollárt keresett videojátékokkal, tavasszal pedig bejutott a Fortnite világbajnokságára, amelynek döntőjét július 26. és 28. között fogják megrendezni. Itt 3 millió dollár lesz a fődíj.

David Jordan - aki videojátékos termékek eladásával keresi a pénzét - nagyon előrelátónak írta le magát, szerinte az elsők között volt, akik elektromos autót vezettek (2010 óta már tíz Teslája volt), és már az esport felemelkedését is korán megjósolta.

Az utóbbi években nagyon sikeres karriert alakított ki magának egy-két profi játékos és streamer, hogy mennyi pénzt lehet mindezzel keresni, arról itt írtunk bővebben.

David és Jordan Herzog. Forrás: Boston Globe

További cikkek a témában
  • Platform
  • PC
  • XboxOne
  • PS4
  • NintendoSwitch
Kommentek