A zavarosban halászott az a cég, ami egyedi borításokat kínált a PS5-höz, de állítólag már mindent helyre hoztak

Egy ideig elérhetetlen lett az oldaluk, sokan pedig attól féltek, hogy futhatnak a pénzük után

A zavarosban halászott az a cég, ami egyedi borításokat kínált a PS5-höz, de állítólag már mindent helyre hoztak - PlayStation 5

Mi magunk is írtunk a cégről, aki elképesztően dögös borításokat tervezett a PlayStation 5-höz – és így tett még rajtunk kívül a fél játéksajtó, alaposan megdobva az akkoriban még PLATEStation néven futó cég iránt az érdeklődést. Ez önmagában nem meglepő, a Sony megoldásánál ezerszer látványosabbnak ígérkező külsők sokak nyálelválasztását beindították – ők pedig alaposan meglepődtek, amikor a vállalat weboldala, illetve közösségi médiás felületei egyik pillanatról a másikra eltűntek, pláne, hogy sokan már a rendelésüket is leadták. Mielőtt azonban klasszikus lenyúlós balhé kerekedett volna ki az egészből, kiderült, hogy az eltűnésnek nem az volt az oka, hogy a csapat lelépett az előlegbe beszedett pénzekkel, pusztán csak „egy bizonyos konzolgyártó ügyvédei azt „ajánlották” nekik, hogy változtassanak néhány meg néhány dolgot a weboldalukon” – ők pedig ugyanezen okból döntöttek úgy, hogy ezt, külön „felkérés” nélkül megteszik a Facebookon és Twitteren is. Abból kiindulva, hogy mostantól My Plates néven futnak, gyanítjuk, hogy a név is azok közé tartozott, amelynek megváltoztatására "javaslatot" kaptak.

Az előrendelőket is megnyugtatták: bár valószínűleg nagyjából 3 hét késéssel, de mindenki hozzá fog majd jutni ahhoz az egyedi borításhoz, amelyet megrendelt – aki pedig ezt nem tudja kivárni, esetleg továbbra is átveréstől tart, visszatérítést is kérhet, megkapja, sőt, a vállalat egyik üzemeltetője az amerikai IGN megkeresésére már be is mutatott egy képet, amelyen húszezer dollárnyi visszautalás látható azok számára, akik az eltűnés majd átnevezést követően inkább nem kérték a produktumaikat. A cég szóvivője szintén anyaoldalunknak elmondta, hogy őket is meglepetésként érte, hogy mekkora lett az érdeklődés a termékeik iránt, ez is közrejátszott abban, hogy az oldaluk gyakran elérhetetlen volt, de leszögezte, hogy minden jogi, illetve egyéb akadályt elhárítottak, jelenleg pedig az előrendeléseket is szüneteltetik, egészen addig, amíg a már korábbi vásárlók igényeit ki nem elégítették.

A PS5 külsejét meglehetősen sokan kritizálták – ezen próbál meg segíteni a cég, amelynek tulajdonosa azt is elmondta, hogy biztos benne, a kezdeményezésük tucatnyi más vállalatot „ihlet” majd meg a jövőben.

További cikkek a témában

PlayStation 5

Sony Interactive Entertainment | 2020. november 19.
Kommentek