PC-n is elindul a PlayStation Now, a Sony játék-streamelő szolgáltatása

Last of Us PC-n? Igen.

PC-n, Európában is elindul a PS Now, a Sony játékstreamelő szolgáltatása - PlayStation Now

Kezdjük az alapokkal: mi is az a PlayStation Now? A Sony játékstreamelő szolgáltatása, amely némi fizetségért cserében lehetővé teszi, hogy PS3-as játékokat játsszunk gépünkön keresztül. A szolgáltatás Amerikában indult el 2015-ben, először PS4-en, azóta pedig PS3-on, Vitán és egyre több okostévén is elérhető.

Mi egy VPN segítségével kipróbáltuk tavaly, és bár a képminőség nem abszolút tökéletes, ehhez nagyon közel van, és az irányítás is minden késés nélküli, teljesen folyamatos - a dolog tényleg olyan, mintha a saját gépünkön játszanánk, és nem egy messzi szerver képét látnánk csak.

A PlayStation Now szolgáltatást állandóan bővítik, mára 400-nál is több PS3-as program érhető el így (a teljes lista itt van), vagy havidíjért, minden korlátozás nélkül, vagy játékokat egyenként kibérelve (4 óra, illetve 7, 30 és 90 napos időtávok választhatók).

A szolgáltatás most három bejelentéssel bővül jelentősen:

  • A PlayStation Now szolgáltatás beindul PC-n, tehát Kratos, Nate, Ratchet és egy csomó PS-exkluzív karakter most először számítógépre látogatnak.
  • A Sony kiad egy hivatalos adaptert, amellyel mindenféle hackelés nélkül kompatibilis lesz a Dual Shock 4 minden PC-vel.
  • A PlayStation Now elindul Európában is, igaz, fura módon egyelőre csak PC-n.

Ami a PC-s streamelést illeti, a Sony igen alacsony gépigényt (i3-as proci, 2GB RAM) közölt, illetve legalább 5 Mbps letöltési sebességet írt elő, ami azért itthon a legtöbb helyen simán elérhető.

A PC-s játékok is használhatják majd a Dual Shock 4-et

A Dual Shock 4 PC-s támogatásának hiánya sokak szemében fájó pont volt, ennek nemsokára vége. Mindenféle külső programok nélkül is használható lesz a kontroller, vagy az USB kábellel, vagy a 25 dolláros (európai ár még nincs) kis kütyü segítségével kábelmentesen is. Amennyiben a fejlesztők leprogramozzák, bármelyik PC-s játék is kihasználhatja a jövőben a kontroller minden funkcióját, beleértve a hangszórót, a tapipadot és a mozgásérzékelést is. A kis kütyü szeptembertől kapható Európában.

Ha valaki kihagyta a PS3-at, számára ez fantasztikus lehetőség lesz, hisz most a 20 dolláros havidíjért (európai/magyar ár itt sincs még) cserébe elérhetővé válik számára egy rakás nagyszerű konzol-exkluzív RPG és verekedős játék, hogy a Sony saját programjairól ne is beszéljünk. Ugyan a lista bővülése lehetne gyorsabb (hol van a Demon's Souls?!), de ha van a listán pár játék, amit kipróbálnál, ez elég jó üzlet.

Neked mennyire szimpatikus ez a fajta megoldás?

További cikkek a témában
Kommentek