Testközelből érezték a magyar kosarasok, miért is Görög Szörny Antetokounmpo

2019.08.10. 09:19

Péntek este 20 év után játszott újra Görögország ellen a magyar kosárlabda-válogatott, a görögöknél pedig ott volt a pályán a legnagyobb sztárjuk, a legutóbbi NBA-idény legértékesebb játékosa (MVP), Giannis Antetokounmpo, aki gyorsan igazolta is, miért ő a mai kosárlabda egyik legjobbja.

A gyorsan elég nagy hátrányba kerülő magyar válogatott ugyan megnyert egy negyedet, de így is (tisztes helytállást jelentő) 24 pontos vereséget szenvedett az augusztus 31-én kezdődő világbajnokságra készülő görögöktől, akiknél Antetokounmpo volt a legjobb.

A Milwaukee Bucks sztrája 21,5 perc játékidő alatt 19 pontot és 8 lepattanót szerzett, de a palánk alatt védekezve is nagyon aktív volt, óriási blokkokat osztott ki a magyar kosarasoknak (a videón 0:55 és 2:25 után). De végig látszott mind a két csapat közti erőkülönbség, mind az, hogy Antetokounmpo viszonylag kicsi erőfeszítéssel is bármit meg tudott csinálni.

Görög-magyar kosárlabda

A görög válogatottban Giannis Antetokounmpo mellett bemutatkozott az öccse, a jelenleg a Los Angeles Lakersnél játszó Kostas Antetokounmpo is, ő bő 11 perc alatt két pontot és négy lepattanót ért el.