Az ajándék már megvolt

Nagy mozgások történtek a piacon Trump megválasztása óta. Úgy tűnik, mintha varázserőt tulajdonítanának az új elnöknek, de valószínűbb, hogy sok szereplő kivárt a választás előtt, vagy éppen rosszul pozicionálta magát…

A legnagyobb jelentősége a hozamok emelkedésének van. Az elmúlt 60 évben nagyjából két hozam-rezsim létezett, először egy emelkedő, majd ezt követte egy hosszú ideig csökkenő trend:

yi

Jól láthatóan ismét mérföldkőhöz érkeztünk, további jelentős hozamemelkedés már trendfordulót valószínűsítene, ami hatással lesz sok eszköz mozgására. Személy szerint szkeptikus vagyok, hogy egy mélypontból kitörve fordul meg egy 30 éves trend, de a piacot nem nagyon érdekli a véleményem, sokkal egyszerűbb szemmel tartani, hogyan alakulnak a továbbiakban a hozamok. Természetesen a hosszú kötvények mozgása a fentiek ellentettje, így most ezek tulajdonosai jelentős mínuszokban üldögélnek és a szezonalitás sem kedvező számukra az elkövetkező hónapokban:

bo10

Szintén nagyot alakított az SP500, minden időtávon (napi,heti,havi) a Bollinger sávon kívül tartózkodik, heti bontásban történelmi mértékben:

spybol

Ilyen túlfeszített állapotokat általában hosszabb szusszanás követi, így valószínűleg nem most érdemes intézni a nagybevásárlást. Ugyanakkor a bika érintetlen, Trump naggyá teszi Amerikát, Orbán Magyarországot, mi pedig békésen lustálkodhatunk tovább…

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Az ajándék már megvolt

  1. Pingback: Hozamok 1980-2016 között | lustaport

Comments are closed.