Orosz kibertámadási hullámra figyelmeztet a brit nagybank

Portfolio
Nagy-Britannia legnagyobb hazai hitelezője, a Lloyds csütörtökön bejelentette, hogy az ukrán válság súlyosbodása miatt "fokozott készültségbe" kapcsol, hogy kivédje az esetleges orosz kibertámadásokat.

Charlie Nunn, a Lloyds vezérigazgatója a bank egész éves eredményeinek közzététele után azt nyilatkozta az újságíróknak, hogy már egy ideje „fokozott készültségben vannak” a kiberkockázatok kezelését illetően. Szerdán a kormány és a bankszektor vezetői egy Oroszországról szóló megbeszélésen a várható kibertámadásokra való felkészültségről tárgyaltak.

A bankok világszerte az Oroszország elleni szigorú szankciócsomagok végrehajtására készülnek. Kedden a britek voltak az elsők, akik szankciókat jelentettek be Oroszországgal szemben, amiért az függetlennek ismerte el az Ukrajnához tartozó keleti területeket. Nagy-Britannia öt bankkal és három magánszeméllyel szemben jelentett be szankciókat, ezt számos törvényhozó túl enyhének találta. Boris Johnson Putyin további lépéseitől tette függővé a további szankciók bevezetését, így a csütörtök hajnalban indított orosz inváziót követően még szigorúbb intézkedésekre lehet számítani.   

Elsősorban az Egyesült Királyságban működő bankként, a Lloydsnak nincs közvetlen kitettsége Oroszország felé, de ennek ellenére felkészíti magát a szigorúbb szankciókra. Nunn szerint a Lloydsnak megvannak a szükséges képességei a jelenlegi szankciók végrehajtásához, és újak bevezetésére is készen áll.

(Reuters)

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF