Előfizetői tartalom

Érik a botrány: gyanúba keveredett a svájci jegybankelnök felesége

Portfolio
December 23-án este meglepő tartalmú közleményt adott ki a svájci jegybank, amelyben cáfolta, hogy Philipp Hildebrand jegybankelnök bennfentes információk birtokában anyagi haszonra tett volna szert a szeptemberben felállított svájci frank/euró árfolyamküszöb kapcsán. A cáfolat úgy született, hogy mindezt megelőzően sem belföldön, sem külföldön nem vádolta senki Hildebrandot esetleges visszaéléssel, így a jegybanki közlemény több kérdést vet fel, mint ahányat igyekszik megválaszolni.

A svájci jegybank múlt péntek esti közleménye szerint december 15-én (azaz éppen a negyedévente esedékes kamatdöntő ülés napján) meg nem nevezett forrásból olyan információ birtokába jutott, miszerint olyan vád merült fel, hogy Philipp Hildebrand jegybankelnök anyagi haszonra tehetett szert a svájci frank euróval szembeni árfolyamküszöbe szeptember 6-i felállítása segítségével....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés