Koronavírus: hat újabb fertőzöttet találtak Magyarországon

Portfolio
Magyarországon újabb 6 magyar állampolgárnál mutattak ki új koronavírus-fertőzést, ezzel 25-re nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma, és közülük immár 15 a magyar állampolgár - derült ki a kormányzati koronavírus portál szombat reggel frissített adataiból. Eddig nem volt arra példa, hogy egy napon csak magyar állampolgároknál mutatták volna ki a fertőzést, és a 6 új esetszám is napi csúcsot jelent. Ez arra utal, hogy kezd gyorsulni itthon a vírus terjedése. Közben az ORFK mai jelzése szerint már közel 500 embert rendeltek házi karanténba a határellenőrzések nyomán.
Amint az alábbi hivatalos összesítésből látszik: a 25-re nőtt fertőzött mellett tegnaphoz hasonlóan továbbra is csak 1 ember a gyógyult, és közben immár 79-re nőtt a karanténban lévők száma, az elvégzett tesztek száma pedig 858-re ugrott.

Az adatok frissítésével párhuzamosan a kormányzati portál csak szűkszavú közleményt adott ki, amiben csak azt közlik, hogy ezúttal mind a hat új fertőzött magyar állampolgár, de azt nem jelzik, hogy ők előtte jártak-e külföldön, vagy hogy karanténban voltak-e már eddig is. A tájékoztatás mindössze ennyi:

Magyarországon újabb 6 magyar állampolgárnál mutattak ki új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 25-re nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma. Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás, amelyet a járványügyi hatóság a rendőrséggel együttműködve végez. Hazánkban eddig 25 új koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 9 iráni, 1 brit, és 15 magyar állampolgár.

A kontaktkutatás egyébként így zajlik

Mindez tehát azt jelenti, hogy a napi esetszám csúcsra ért és így kezd gyorsulni a vírus terjedése Magyarországon is:

A világszintű összesítés pedig így néz ki: immár 145 ezer 369 fő az igazolt fertőzött, 71 ezer 694 fő az igazoltan meggyógyultak száma és sajnos már 5 ezer 429 fő hunyt el a betegségben.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF