FONTOS Nagy ígéretekkel indult, de súlyos kudarcot vallott Oroszország békemisszója – Mi lesz így a két ősellenség konfliktusából?
Járványhelyzet: jövő héten piros jelzést kaphat a horvát tengerpart
Gazdaság

Járványhelyzet: jövő héten piros jelzést kaphat a horvát tengerpart

MTI
|
Portfolio
Horvátországban bár csaknem két hónapos késéssel, de sikerült beoltani a felnőtt lakosság felét a koronavírus ellen - közölte a horvát sajtó pénteken.

Zágráb korábban azt tervezte, hogy június végéig a lakosság fele már felveszi valamelyik vakcina legalább első adagját, de az oltakozási hajlandóság elkezdett jelentősen csökkeni. Horvátország jóval elmarad az európai átlagtól, csak Bulgáriában, Romániában és Lettországban oltottak be kevesebb embert a koronavírus ellen.    

A valamivel több mint négymillió lelket számláló országban eddig 1 691 778-an kaptak védőoltást - a jogosultak 41,6, a felnőtt lakosság 50,1 százaléka -, közülük 1 571 296-an már a második adagot is felvették.    

Vili Beros horvát egészségügyi miniszter szerint az oltatlanok járványa zajlik jelenleg az országban, ezt mutatja az újonnan fertőzöttek, a kórházban kezelt betegek és az elhunytak összetétele. Június vége óta a fertőzöttek 85 százaléka, a kórházban kezelt betegek 87 százaléka, míg a koronavírus-járvány következtében elhunytak nyolcvan százaléka nem volt beoltva - magyarázta.

Az elmúlt 24 órában 468 új esetet azonosítottak, így a járvány kezdete óta a SARS-CoV-2 koronavírussal fertőzöttek száma meghaladta a 368 ezret. A Covid-19 szövődményeiben az elmúlt napon egy beteg halt meg, ezzel a járvány halálos áldozatainak száma 8295-re emelkedett. Kórházban 251 beteget ápolnak, közülük 26-en vannak lélegeztetőgépen.    

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) csütörtöki jelentése szerint a horvát tengermellék továbbra is kockázatos, narancssárga besorolás alá esik, de a növekvő esetszámok miatt a

jövő héttől várhatóan Zágrábbal együtt átkerül a piros jelzésű, azaz a súlyosan fertőzött régiók listájára.

terkep ecdc

Ez rossz hír az idegenforgalomból élőknek. Sajtóhírek szerint a turisták már elkezdték lemondani szeptemberi előfoglalásaikat.    

A szomszédos Szlovéniában péntekre 333 új koronavírus-fertőzöttet szűrtek ki. A vírus okozta Covid-19 szövődményeiben az elmúlt napon senki sem halt meg. A koronavírusos betegek közül 54-an vannak kórházban, 12-en közülük intenzív osztályon.    

A valamivel több mint kétmillió lakosú országban eddig 968 269-en kaptak védőoltást, közülük 867 369-en már a második adagon is túl vannak. Ez az oltásra jogosult lakosság 46, illetve 41 százaléka. A felnőtt lakosság felét már július közepére sikerült beoltani Szlovéniában.

Címlapkép: A zágrábi katedrális, más néven Nagyboldogasszony-székesegyház neogótikus épülete a város történelmi központjában, a Káptalandombon. Forrása: MTVA Fotó: Molnár-Bernáth László

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Benzin