Súlyos harcok árán elfoglalták az oroszok a Kijev melletti Hosztomel repteret
Globál

Súlyos harcok árán elfoglalták az oroszok a Kijev melletti Hosztomel repteret

Portfolio
Úgy tűnik, az orosz haderő megszerezte az irányítást a Kijevtől alig 23 kilométerre található Hosztomel Nemzetközi Reptér fölött. A reptér irányításáért nagyon heves harcok zajlottak, Oroszország a modern történelem egyik legkomolyabb helikopteres támadását vitte véghez.

Reggel kezdett támadást az orosz haderő az Antonov repülőtér néven is ismert Hosztomel Nemzetközi Reptér irányításáért, az invázió során nagy mennyiségű helikoptert és deszantosokat alkalmaztak.

A kiszivárgott felvételek alapján talán a modern történelem egyik legdurvább helikopteres invázióját hajtotta végre az orosz haderő.

A támadók legalább két helikoptert vesztettek, az ukrán védők Stinger vállról indítható légvédelmi rakétavetőkkel (MANPADS) lőttek rájuk.

A CNN nemrég közzétett egy videót arról, melyben helyi tudósítójuk arról számol be, hogy az orosz deszantosok (VDV) elfoglalták a Hosztomel Nemzetközi Repteret.

A helyszínen dolgozó haditudósító azt mondja: az orosz katonák védekező pozíciókat alakítottak ki a reptér körül, arra számítanak, hogy az ukrán haderő megpróbál majd ellentámadást végrehajtani és visszaszerezni a repteret.

Kijev körül Hosztomel mellett még két nagyobb és hat kisebb reptér üzemel, köztük egy dedikált katonai repülőtér. Azt még nem tudni, hogy ki ellenőrzi ezeket.

A címlapkép illusztráció, egy hadgyakorlaton készült. Fotó: Anton Novoderezhkin\TASS via Getty Images

Kiszámoló

A NAV az apróhirdetőket vegzálja

Több bejegyzés is született mostanában a közösségi médiában, hogy a NAV ellenőrei apróhirdetési oldalakról random embereket megkeresnek és próbavásárlást végeznek. S mivel egyetlen élő

Holdblog

Lítiumbirodalommá vált a kenguruk földje

Két ország dominálja a lítium globális kitermelését, a versenyhivatalok vakarhatják a fejüket egy esetleges lítiumkartell felemelkedése miatt. Ami az olajban az Arab-félsziget, az uránban Kaza

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Vadonatúj autóvásárlási támogatás jöhet Magyarországon
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Ez is érdekelhet
izrael gáza idf hamász izraeli katonák ciszjordánia közel-kelet stock