Magyar fejlesztésű okos parkolási rendszer valósul meg három kínai városban
Ingatlan

Magyar fejlesztésű okos parkolási rendszer valósul meg három kínai városban

Portfolio
Lezárta újabb kínai projektjének akvizícióját az EPS Global Zrt., így már három kínai városban is kínai-magyar közös együttműködésben valósulhat meg a magyar fejlesztésű okos parkolási rendszer. Az új projektváros, Zhangjiakou az egyik kiemelt rendezési helyszíne a 2022-es téli olimpiai játékoknak.

A tranzakciót az EXIM Exportösztönző Magántőkealapot kezelő GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő menedzselte szoros együttműködésben az EPS szakembereivel. A cél Zhangjiakou város okos parkolási rendszerének saját finanszírozásból való kiépítése és 30 éves üzemeltetése. Zhangjiakou Pekinggel határos, lakossága 4,65 millió fő. A város a következő téli olimpia egyik legfontosabb helyszíne, ahol a sí és snowboard versenyeket tervezik megtartani.

A parkolási projekt célja a város centrumában 25000 közterületi (utcai) parkolóhely és a belváros minden közterületen kívüli parkolókapacitásának, mint a parkolóházak mélygarázsainak egy okos rendszerbe vonása.

Ennek eredményeképpen az okos rendszer az összes parkolóhely adatával rendelkezni fog, így az autóvezetők a mobilapplikáción és az intelligens forgalomirányító táblákon láthatják a szabad parkolóhelyeket. A mobilapp sok más funkció mellett navigációs szolgáltatást is nyújt: például az utazókat egyből a céljukhoz legközelebbi szabad parkolóhelyre irányítja.

A parkolási díjak és esetleges meg nem fizetett tartozások rendezésére kizárólag elektronikusan lesz lehetőség. A jelenlegi magyar pótdíjazási gyakorlattal ellentétben, a parkolási díjat meg nem fizető autósok „mikuláscsomagja” csak egy értesítő arról, hogy a parkoló autós helyett a parkoló ellenőrei indították el a parkolási díjfizetést. Így sokkal olcsóbbá és egyben egyszerűbbé válik az az elmaradt parkolási díj megfizetése. Amikor pedig egy autóvezető elindítja a parkolási díjfizetést, de elfelejti azt leállítani, akkor erről a rendszer automatikus értesítést küld a sofőrnek. Így a parkolási díj betölti a forgalomszabályozási feladatát, ugyanakkor ezzel a szolgáltatással kiegészülve egyben az autós érdekeit is figyelembe veszi.

A rendszer teljes transzparenciát biztosít az önkormányzatnak, amely valós időben, online látja a parkolási adatokat,

valamint az összes adatot tárolja és egy big data adatelemző és vizualizációs modulon keresztül az önkormányzat számára fontos adatokból teljesen automatikusan riportokat készít igény szerinti időszakonként. A városi közlekedés zavartalan üzemeltetése, tervezése és fejlesztése szempontjából is fontos, hogy ezek az információk elérhetők legyenek a Zhangjiakou-i városüzemeltetés és tervezés számára. Az EPS Global szoftverrendszerén túl, az EXIM Exportösztönző Magántőkealap egy másik befektetése is fontos szerepet kap a projektben: a parkolóhelyek foglaltsági és egyéb használatra vonatkozó adatait az Asura Technologies Kft élő kameraképet feldolgozó videó analitikai megoldása fogja biztosítani.

Az EPS-nek a Zhangjiakou-i projekt a harmadik közös együttműködése lesz a ZTE telekommunikációs óriás infrastruktúra fejlesztéssel foglalkozó leányvállalatával, a ZTE ITS-sel. A Zhangjiakou-i beruházásban az EPS és a ZTE ITS konzorciumban vesz részt és stratégiai partnerségre lépett a China Communications Construction Company nevű kínai óriásvállalattal. A teljes projekt 9 milliárd forintos bekerülési értékének 90 %-át a CCCC finanszírozza. Azonban az EPS többségi és a ZTE ITS kisebbségi tulajdonú közös holding vállalatának lesz irányító többsége (51 %) a projektcégben.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
raktár, logisztika, csarnok, ipari ingatlan