Szibéria Ereje most megmutathatja mire képes
Üzlet

Szibéria Ereje most megmutathatja mire képes

Portfolio
Hétfőn a kínai elnök, Hszi Csinping és orosz társa, Vlagyimir Putyin egy videokonferencia keretében ünnepélyesen megnyitotta a két országot összekötő új gázvezetéket, a Szibéria Erejét.

A keleti összeköttetést biztosító vezetéken már orosz gáz érkezik Kínába, melyen 5 milliárd köbméter gáz kerülhet leszállításra 2020 folyamán, mely 38 milliárdra növekedhet 2024-től.

Az ügylet jelentőségét mi sem mutatja jobban, minthogy 2022-re Kína gázfogyasztásának a 10 százalékát fedezheti az új orosz vezeték, mely az energiaforrásokban szűkölködő Peking számára kulcsfontosságú, főleg a jelenlegi Egyesült Államokkal folytatott kereskedelmi háborús kontextusban.

Hszi Csinping megjegyezte a csővezeték avatóján a videókonferenciában, hogy jelentős lépés a Szibéria Ereje vezeték a két ország kapcsolatában, mely mélyíti a két nemzet egymáshoz való közeledését.

Az ügyletet még 2014 májusában ütötte nyélbe a két fél, amikor a Gazprom egy 30 éves szerződést kötött a China National Petroleummal. A szerződés értékét nem hozták nyilvánosságra, azonban a becslések szerint akár a 400 milliárd dollárt is meghaladhatja. Csak maga a vezeték 8100 kilométer hosszúságú, és az elkövetkező 30 esztendőben Putyin szerint akár 1000 milliárd köbméternyi molekula is leszállításra kerülhet.

Ezzel a projekttel ismét növeli befolyását Oroszország az őt körbevevő régióban, Európa irányába pedig hamarosan elkészülhet az Északi-Áramlat 2 és a Török-Áramlat gázvezeték.

Címlapkép: Mikhail Svetlov/Getty Images

Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

KonyhaKontrolling

Adózzon mindenki más!

Az interneten sok vélemény jelenik meg a \"megfelelő\" adóztatással kapcsolatban, de még a legtájékozottabbak is sokszor minimum meglepő véleményeket fejtenek ki. A bejegyzésben nem megyek bele

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
befektető befektetés chart részvény tőzsde árfolyam