FONTOS Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?
 
Előfizetői tartalom

A Rába felvásárlása nem államosítás (Interjú)

Az MNV véleménye szerint az állam érdemi befolyást szerez majd a Rábában, piaci szereplőkkel folytatott informális megbeszélések alapján ugyanis igen magas annak a valószínűsége, hogy a befektetők jelentős hányada él majd ezzel a lehetőséggel, és felajánlja részvényeit a 815 forintos ajánlati áron, mondta el a Portfolio.hu-nak adott exkluzív interjújában Dr. Polacsek Csaba. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. társasági portfólióért felelős főigazgatójától megtudtuk, a Rába felvásárlására összesen 13,4 milliárd forint áll rendelkezésre, a felajánlott részvényekért kifizetett tényleges összeg pedig az idei év költségvetését terheli. Polacsek azt is elmondta, a Rábát nem államosítják, szabályozott tőkepiaci tranzakció keretében tesz nyilvános vételi ajánlatot az állam a társaság részvényeire.

Portfolio.hu: A befektetőket a Rába felvásárlással kapcsolatban továbbra is az foglalkoztatja, milyen cél vezethette az államot egy alapvetően nehéz költségvetési helyzettel jellemezhető időszakban egy gépgyártó megvásárlására. Ön mit gondol a tranzakcióról? Dr. Polacsek Csaba: Az ajánlatban szereplő, és az ajánlattételt követően a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés