Funkciók

A Chrome révén a modern HTML5 szabvány és az internetes alkalmazások könnyedén felhasználhatók az oktatásban anélkül, hogy aggódni kellene amiatt, hogy a régi böngészők tudják-e tartani a lépést.

A Chrome MSI letöltése

Chrome MSI csomag Windows rendszerhez 10/8.1/8/7 64-bit

(Chrome MSI csomag Windows rendszerhez 10/8.1/8/7 32-bit)

A Chrome MSI letöltése

Chrome MSI csomag Windows rendszerhez 10/8.1/8/7 32-bit

(Chrome MSI csomag Windows rendszerhez 10/8.1/8/7 64-bit)

Sebesség

A sebesség a tanulást is meggyorsítja. A Chrome-ot emiatt terveztük úgy, hogy minden tekintetben gyors legyen -- az elindítástól a weboldalak betöltésén át a multimédiás oktatási eszközök futtatásáig. A Chrome a kisebb teljesítményű számítógépeken is gyorsan fut, és ezzel meghosszabbítja jelenlegi hardverkörnyezetének életciklusát.

Biztonság

A Google Chrome iskoláknak a Biztonságos Böngészés és a sandbox technológiák révén segít megóvni a tanulókat és a tanárokat a rosszindulatú webhelyektől és programoktól, a vírusoktól és az adathalász támadásoktól. A Chrome webhelyeken átnyúló szkriptelési védelme további védelmet biztosít az olyan webhelyekkel szemben, amelyek iskolai hálózatokat támadnak, vagy felhasználói azonosítókat lopnak.

Google Apps iskoláknak

A Chrome-ot az elejétől kezdve úgy tervezték, hogy optimalizáltan futtathassa a Google Apps iskoláknak termékcsomagot. A Chrome számos olyan funkciót támogat, amelyek nem érhetők el más böngészőkben, beleértve az Offline Gmail, Dokumentumok és Naptár alkalmazásokat, valamint az asztali értesítéseket és az olyan szerkesztőfunkciókat, mint a húzás, illetve a kivágás és a beillesztés.

Egyszerűség

A Chrome egyszerűen telepíthető és kezelhető. Ahelyett, hogy az időt a böngészőkonfigurációk és az internetelérés házirendjeinek beállításával töltenék, a rendszergazdák a fennálló igények szerint szabhatják személyre és telepíthetik a Chrome-ot. Egy csoportházirend révén például kikényszeríthetik, hogy a tanulók a Chrome Internetes áruház bizonyos bővítményeit és alkalmazásait használják, míg a tanárok alapértelmezés szerint más alkalmazásokhoz, bővítményekhez és webhelyekhez férhetnek hozzá.

Személyre szabás

A Chrome Internetes áruház több száz, az oktatást és az együttműködést segítő bővítményt és alkalmazást kínál, amelyeket be lehet építeni a Chrome-ba, hogy a böngészőt ezekkel lehessen telepíteni a tanulóknak és a tanároknak. Az operációs rendszer frissítését nem igénylő HTML5-támogatás lehetővé teszi a tanulók és a tanárok számára a hatékony és bővíthető internetes alkalmazások futtatását Windows, OS X és Linux rendszereken.

Frissítések

A Chrome bevezetése jobb teljesítményt és nagyobb biztonságot kínál anélkül, hogy frissíteni kellene az operációs rendszert, vagy hogy be kellene szerezni egy drága kliensoldali alkalmazást. A jelenlegi böngésző megtartásával a régi alkalmazások futtathatók az Internet Explorerben, míg az egész iskola számára telepített Chrome gondoskodhat minden másról.