Mobilalkalmazás-elemzés

Az alapoktól újragondoltuk az alkalmazáselemzést, és az Önnek fontos szempontokból indultunk ki. A teljes felhasználási folyamat (ügyfélszerzés, elköteleződés, majd alkalmazáson belüli vásárlás) mutatóiból nyert információk birtokában sikeresebb iOS- és Android-alkalmazásokat készíthet. Ez a platform a Google Analytics rendszertől megszokott sokoldalú funkciókészletet nyújtja: valós idejű elemzés, részletes szegmentálás, több mint 200 dimenzió, valamint az egyéni dimenziók és mutatók nyomon követése.

Mobileszköz

Ügyfélszerzési és -elemzési jelentések – fedezze fel az új felhasználók rendelkezésére álló legrészletesebb forrásokat

Az alkalmazásfelhasználói ügyfélszerzés ismerete elengedhetetlen a megfelelő felhasználói bázis növeléséhez. Segítségünkkel átláthatja a teljes ügyfélszerzési folyamatot, ideértve a költségeket és a további teendőket is. Például az új és aktív felhasználói jelentésekből kiderül, hányan használták egy adott napon az Ön alkalmazását, a Google Play forgalmi források megmutatják, melyik forrás hozza a legtöbb új felhasználót és alkalmazáson belüli konverziót, az eszközáttekintésben pedig azoknak a mobileszközöknek és operációsrendszer-verzióknak a listája látható, amelyeken alkalmazását használják.

További információ

Elköteleződés jelentések – megismerheti, hogy a felhasználók hogyan használják alkalmazásait

Az alkalmazások szempontjából alapvető fontosságú az elköteleződés. Ha a felhasználók a telepítés után csak egyszer használják alkalmazását, a nyereségszerzési lehetőségek korlátozottak maradnak. Az Elköteleződési jelentésekből kiderül alkalmazása népszerűsége és a felhasználók viselkedése. Speciális eseménykövető rendszerünkkel nyomon követheti az Önnek fontos eseményeket. Az elköteleződési folyamatábra bemutatja, hogy a felhasználók alkalmazása milyen funkcióit használják – ide tartoznak a megjelenített képernyők és elindított műveletek is. A felhasználói viselkedésjelentések a hűséget, használati gyakoriságot és elköteleződést mérik. Az alkalmazás-összeomlási jelentésben az adott eszközökön és operációs rendszereken előforduló hibák láthatók. Ezeknek az adatoknak a birtokában elháríthatja a bizonyos eszközökre vagy operációs rendszerekre jellemző hibákat. Az alkalmazáson belüli viselkedés megismerése alapvető fontosságú a megfelelő felhasználói élmény kialakításához és fejlesztéséhez.

További információ

Eredmény / üzleti hatás jelentések – tudja meg, hogy a felhasználók elérik-e az Ön által kitűzött célokat

Akár a webes reklámok esetén, az alkalmazásoknál is a célok a legfontosabbak. A célkonverziók segítségével alkalmazásában konverziós eseményeket állíthat be (pl. alkalmazás használatával töltött idő, alkalmazáson belüli vásárlás, kattintás hirdetésre stb.), amelyekkel lemérheti sikert, és megértheti a felhasználók életre szóló értékét. E-kereskedelmi rendszerünk lehetővé teszi az alkalmazáson belüli vásárlások nyomon követését, és alapvető fontosságú statisztikákat (pl. vásárlások száma, generált bevétel stb.) biztosít a virtuális vagy tárgyi termékek alkalmazáson belüli forgalmazásával kapcsolatban.

További információ

Kezdő lépések

Az új Mobilalkalmazás-elemzés számos egyéb olyan funkciót is tartalmaz, amelyet a Google Analytics felhasználói már jogosan várnak el: valós idejű adatok, irányítópultok, speciális szegmensek, egyéni jelentések, alkalmazássebességi adatok és még sok más.

A jelentések a mobilalkalmazások mérésére kialakított holisztikus rendszer részei, amely tartalmaz egy új, lecsökkentett méretű és egységes háttér-infrastruktúrájú fejlesztőrendszert is (ez az SDK v2.0), amely könnyebben alkalmazható és lemondható. A regisztrációs folyamatot is átalakítottuk, így az új felhasználók megadhatják, hogy webhelyük vagy mobilalkalmazásuk teljesítményét szeretnék-e mérni. Ez azt jelenti, hogy Ön csak 3 kattintásnyira van alkalmazáselemzési fiókjának beállításától és az SDK letöltésétől.