A Google elkötelezett amellett, hogy segítsen felfedezni az Önt körülvevő világot. A platformjainkon megjelenő képek a közelben lévő helyek, valamint a világ más helyeinek hatékonyabb bemutatását szolgálják. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a képek hasznosak legyenek, és a felhasználók által felfedezett helyeket mutassák be.

Az Utcakép képanyagát a Google vagy külső felek biztosítják. A készítő kiléte az egyes képekhez tartozó forrásmegjelölési szöveg vagy ikon alapján állapítható meg. A külső fél által készített és a Google Térképben közzétett képek az adott közreműködő (vagy a megjelölt jogutódja) tulajdonát képezik.

Ez az oldal a Google által az Utcakép szolgáltatáshoz készített képekre vonatkozó adatvédelmi irányelveket tartalmazza. A felhasználók által beküldött Utcakép-képekkel kapcsolatos irányelvekért tekintse meg a Térkép felhasználók által készített tartalmaira vonatkozó irányelveit.

A Google által az Utcakép szolgáltatáshoz
készített képekre vonatkozó irányelvek

A Google által az Utcakép szolgáltatáshoz készített képekre vonatkozó irányelveket azért alkottuk meg, hogy az Utcaképen látható képeket megtekintő felhasználók pozitív, számukra hasznos élményben részesüljenek. Az irányelvek ismertetik a nem helyénvaló tartalmak kezelésének módját, illetve a képek Google Térképen történő közzétételének feltételeit. Kérjük, időről időre ellenőrizze, hogy nem történt-e változás az irányelvekben.

Az Utcakép képei nem valós idejűek

Az Utcakép képei csak azt mutatják, amit a kameráink rögzíteni tudtak azon a napon, amikor a hely mellett elhaladtak. Ezt követően több hónapot is igénybe vesz a felvételek feldolgozása. Ez azt jelenti, hogy az Ön által látott tartalom néhány hónapos vagy akár több éves is lehet. Olyan helyeken, ahol sok éven keresztül gyűjtöttünk képeket, a képek változását is megtekintheti az Időgép funkció segítségével.

Elhomályosítás

A Google számos intézkedést foganatosít annak érdekében, hogy megvédje az emberek személyes adatait az Utcakép-képeknek a Google Térképen történő közzététele során.

Az arcok és a rendszámtáblák elhomályosítására a jelenleg létező legmodernebb technológiát fejlesztettük ki, amelyet az Utcakép Google által készített fotóin alkalmazunk. Ha úgy látja, hogy arca vagy rendszámtáblája további homályosítást igényel, vagy azt szeretné, hogy az egész házát vagy autóját elhomályosítsuk, küldjön be kérelmet a „Hibabejelentés” eszközzel.

Nem helyénvaló tartalom

A nem helyénvaló tartalmakat a „Hibabejelentés” linkkel jelentheti. A következő kategóriákba tartozó tartalmakat minősítjük nem helyénvalónak (kivéve, ha a tartalom művészi, ismeretterjesztő vagy dokumentációs célból indokolt):

Szellemi tulajdonjogok megsértése

Szellemi tulajdonjogok megsértése

Nem engedélyezzük az olyan képeket vagy egyéb tartalmakat, amelyek sértik valaki más törvény által biztosított jogait, beleértve a szerzői jogokat is. Ha további információra van szüksége, illetve DMCA-kérelmet kíván benyújtani, tekintse át a szerzői joggal kapcsolatos eljárásaink dokumentációját.

Nyíltan szexuális jellegű tartalom ikon

Nyíltan szexuális jellegű tartalom

Nem engedélyezzük a nyíltan szexuális jellegű tartalmakat.

Törvénytelen, veszélyes vagy erőszakos tartalom ikon

Törvénytelen, veszélyes vagy erőszakos tartalom

Tilos az olyan tartalmak közzététele, amelyek törvénybe ütközőek, veszélyesek, vagy bűncselekményeket népszerűsítenek, illetve nyíltan ábrázolt vagy öncélú erőszakot mutatnak be.

Zaklatás és fenyegetés ikon

Zaklatás és fenyegetés

Nem engedélyezettek az olyan tartalmak, amelyek emberek zaklatására, megfélemlítésére vagy bántalmazására használják az Utcaképet.

Gyűlöletkeltés

Gyűlöletkeltés

Nem engedélyezzük az olyan tartalmakat, amelyek faji vagy etnikai hovatartozás, vallási meggyőződés, fogyatékosság, nem, kor, nemzetiség, veteránstátusz, szexuális irányultság vagy nemi identitás alapján bizonyos személyekkel vagy csoportokkal szemben erőszakra buzdítanak, vagy az ilyen erőszakot elnézően kezelik.

Terrorizmussal kapcsolatos tartalom ikon

Terrorizmussal kapcsolatos tartalom

Nem engedélyezzük a terroristaszervezeteknek a szolgáltatás használatát semmilyen célra, többek között toborzásra sem. Emellett eltávolítjuk a terrorizmussal kapcsolatos tartalmakat, beleértve azokat, amelyek elősegítik a terrorcselekményeket, erőszakra buzdítanak, vagy terrortámadásokat ünnepelnek.

Gyermekek veszélyeztetése ikon

Gyermekek veszélyeztetése

A Google a zéró tolerancia elvét érvényesíti a gyermekek kihasználását és a velük szembeni visszaéléseket ábrázoló tartalmakkal kapcsolatban. Ebbe beleértendő minden, szexuális zaklatásról készült kép, illetve minden olyan tartalom, amely gyermekeket szexuális összefüggésben mutat be. Amennyiben olyan tartalmat lát, amelyről úgy gondolja, hogy a fentiek értelmében gyermekek ellen elkövetett visszaélést valósít meg, ne ossza meg újra, illetve ne írjon hozzá megjegyzést, még akkor se, ha ezzel a Google figyelmét szeretné felhívni a tartalomra. Ha máshol talál ilyen tartalmat az interneten, forduljon közvetlenül a National Center for Missing and Exploited Children (NCMEC) szervezethez.

Személyazonosításra alkalmas adatok ikon

Személyazonosításra alkalmas adatok

Tilos személyazonosításra alkalmas adatokat (például hitelkártyák, egészségügyi dokumentáció vagy államilag kibocsátott igazolványok adatait) felfedő tartalmakat közzétenni, tekintet nélkül arra, hogy az Ön vagy valaki más adatairól van-e szó.