A megbízható Utcakép-fotósokra vonatkozó irányelvek

Ezeket az irányelveket az Utcakép – Megbízható program minden olyan résztvevőjének be kell tartania, aki képeket gyűjt az ügyfelei nevében a Google-termékekben való felhasználás céljára.

A megbízható Utcakép-fotósokra vonatkozó irányelveink négy területre terjednek ki:


Átláthatósági követelmények

Az ügyfelek csak akkor tudják teljes mértékben kihasználni a képek Google-termékekbe való feltöltésének előnyeit, ha megfelelő információkkal rendelkeznek a megalapozott döntések meghozatalához. Emiatt a Megbízható program minden résztvevőjétől megköveteljük, hogy biztosítsa az ezekhez a döntésekhez szükséges adatok átláthatóságát. Az alábbiakban vázolt követelmények teljesítése mellett a Megbízható program résztvevőinek észszerű erőfeszítéseket kell tenniük azért, hogy ügyfeleik számára más releváns információt is biztosítsanak, ha ezt kérik tőlük.

Amikor fotózási szolgáltatásokat kínál másoknak, fontos, hogy ezt ugyanilyen átláthatóan tegye, valamint ismerje jogait és kötelességeit, mivel ezek más embereket, márkákat és helyi törvényeket is érintenek.


A Google-márkák helyes használata

A Google Térkép Utcakép márkáját és a Megbízható jelvényt csak a „Megbízható” minősítéssel rendelkező fotósok vagy cégek használhatják marketingeszközként. Mint megbízható fotósnak, örömmel bocsátjuk a rendelkezésére ezeket az eszközöket, amelyekkel hangsúlyozhatja szakértelmét. A megbízható szakik használhatják a Megbízható jelvényt, a szóvédjegyet, illetve a többi márkaelemet (például a Google Térkép és az Utcakép emblémáját, valamint a kapcsolódó emblémákat). Az alábbiakban néhány, az említett elemek használata során engedélyezett, illetve nem engedélyezett megoldásra hívjuk fel a figyelmet. Ha úgy gondolja, hogy valaki nem a Google által engedélyezett módon használja a márkaeszközöket, akkor itt jelentheti be a problémát. A többi Google-márkaeszköz esetében itt jelentheti be a nem megfelelő használatot.


A Megbízható program keretében feltöltött képekre vonatkozó minőségi követelmények


Tiltott tevékenységek


Az irányelveink

Fontos, hogy megismerje a Google megbízható Utcakép-fotósokra vonatkozó irányelveit, és figyelemmel kövesse azok frissítéseit. Ha úgy véljük, hogy megsérti az irányelveinket, akkor előfordulhat, hogy felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy részletesen ellenőrizzük módszereit, és javításokat kérjünk. Súlyos vagy ismételt irányelvsértés esetén kizárhatjuk Önt a Megbízható programból, és ügyfeleivel is felvehetjük a kapcsolatot, hogy erről tájékoztassuk őket. A Google Térkép-termékekhez való hozzájárulást is letilthatjuk Önnél.

A jelen irányelvek kiegészítésként járulnak a meglévő, harmadik felekre vonatkozó feltételekhez és irányelvekhez, így többek között az alábbiakhoz: