Így segítünk a személyazonossági adatokkal való visszaélésekkel szembeni harcban

A Google a technológiák egész sorával segít megvédeni Önt a személyazonossági adatokkal való internetes visszaélésekkel szemben, és ezekkel gondoskodik Google-fiókja biztonságáról.

Kétlépcsős azonosítás

A Google-fiókok még hatékonyabb védelme érdekében kétlépcsős azonosítást is kínálunk felhasználóinknak. Ez az eszköz egy extra védelmi vonalat jelent, mivel nem csak jelszót, hanem ellenőrzőkódot is igényel a Google-fiókba való bejelentkezéshez. A támadó még abban az esetben sem jelentkezhet be az Ön fiókjába az Ön mobiltelefonjára küldött ellenőrzőkód nélkül, ha feltöri, kitalálja vagy más módon ellopja jelszavát. A kétlépcsős azonosítást több mint 50 nyelven és 175 országban kínáljuk. További információ arról, hogyan állíthatja be a kétlépcsős azonosítást.

Titkosítás

A Google számos lépést tesz személyes adatainak támadóktól és megfigyelőktől való megóvása érdekében. Alapértelmezés szerint titkosítjuk a Gmail kapcsolatát az Ön számítógépe és a Google között – ez segít megakadályozni, hogy mások megfigyeljék az Ön Google-tevékenységét. Ezt a védelmet, amelyet egész munkamenetre kiterjedő SSL titkosításnak nevezünk, akkor is alapértelmezettként használjuk, ha Ön bejelentkezett a Google Drive-ba és sok más szolgáltatásba.

Figyelmeztetés gyanús fióktevékenységről

Számos felhasználót értesítettünk már, ha valami szokatlan történt Google-fiókjukban – például ha úgy tűnik, hogy egy adott országból történő bejelentkezés után röviddel egy másik országból jelentkezik be valaki. Ezek a felhasználók egy figyelmeztető üzenetet láthattak beérkező leveleik között a Gmailben erről a szokatlan hozzáférésről. Ezenfelül időnként arra kérjük a felhasználókat, hogy változtassák meg a jelszavukat, ha okunk van feltételezni, hogy fiókjukat feltörték.

E-mail hitelesítés

A visszaélések elleni harchoz, illetve hogy a spam ne kerüljön a beérkező levelei közé, a Gmail e-mail hitelesítést használ annak meghatározására, hogy egy üzenet valóban arról a címről érkezett-e, mint amelyről úgy tűnik, hogy küldték. Minden aktív Gmail-felhasználó – illetve azok, akik kapcsolatban állnak velük – automatikusan védelmet kap a személyes és pénzügyi adataik ellen irányuló fenyegetések ellen.

Spam elleni védelem

A Gmail megóvja Önt a spamtől és a kártékony e-mailektől. A Gmail minden nap üzenetek milliárdjait dolgozza fel, és kiemelkedő teljesítményt tudhat magáénak a felhasználók spamtől való védelme terén – a Gmailben lévő spamek mindössze 1%-a ér el végül valaki beérkező levelei közé. Ha egy spamelő új típusú levélszemetet küld, rendszereink gyakran percek alatt azonosítják és letiltják azt a Google-fiókokból. Így kisebb a valószínűsége, hogy a spam jellegű üzeneteknek lehetőségük legyen kárt tenni a számítógépben vagy személyes adatokat lopni.