Ellenőrizze Gmail-beállításait

Ha Gmailt használ, ezen lépéseket követve segíthet fenntartani fiókja biztonságát.

Győződjön meg róla, hogy e-mailjeit a rendszer nem továbbítja vagy osztja meg, kivéve, ha Ön kifejezetten ezt szeretné

Nézze meg a Gmailben az „E-mail beállítások” lapon a továbbítási és felhatalmazási beállításokat (amelyekkel hozzáférést biztosíthat mások számára az Ön fiókjához), és ellenőrizze, hogy e-mailjeinek irányítása a megfelelő módon történik-e.

Kell egy lehetőség, amellyel visszajuthat fiókjába, ha elfelejti jelszavát

A Google e-mailt küldhet Önnek egy másodlagos e-mail címre, ha át kell állítania jelszavát; ezért bizonyosodjon meg róla, hogy másodlagos e-mail címe naprakész, és hozzáfér az adott fiókhoz. Egy telefonszámot is megadhat Gmail-profiljához, amelyen szöveges üzenetben kaphat kódot a jelszó átállításához.

Fiókja biztonságáról úgy gondoskodhat a legegyszerűbben és legmegbízhatóbb módon, ha megadja mobiltelefonszámát. Például a Google felhasználhatja a telefonszámot ellenőrzési célokra, ha mások megpróbálnak betörni fiókjába, és megerősítő kódot küldhet Önnek, amellyel bármikor visszajuthat fiókjába, ha elvesztené hozzáférését. Azzal, hogy visszaállítási telefonszámot biztosít a Google számára, nem kerül fel marketinglistákra, és nem kap több hívást telemarketingesektől.

Mobiltelefonja biztonságosabb azonosítási mód, mint a másodlagos e-mail cím, vagy a biztonsági kérdés, mivel a másik kettővel ellentétben telefonját fizikailag birtokolja.

Ellenőrizze a fiókjához való szokatlan hozzáférést és a szokatlan tevékenységet

Rendszeresen ellenőrizze, hogy fiókjában nem történtek-e ismeretlen vagy gyanús tevékenységek. Kattintson a „részletek” linkre az oldal legalján, hogy láthassa a legutóbbi IP-címeket és a hozzájuk társított helyeket, amelyekről hozzáfértek leveleihez. Ha gyanús fióktevékenységet lát, azonnal változtassa meg jelszavát, és jelentkezzen ki fiókjából. További információ a gyanús fióktevékenységről.

Amikor bejelentkezik a Gmailbe, ellenőrizze, hogy az internetes cím https:// (nem csak „http://”) előtaggal kezdődik-e. Ez azt jelzi, hogy a webhellyel való kapcsolata titkosított, ezáltal ellenállóbb a megfigyeléssel és a manipulációval szemben. További Gmail-tippeket a Gmail biztonsági ellenőrzőlistájában találhat.

Gmail-felhasználó által elkövetett zaklatás bejelentése

Ha azt tapasztalja, hogy egy Gmail-felhasználó megsérti a Gmail irányelveit, tekintse át az ajánlott további teendőket.

Biztonsági eszközök

Fedezze fel a Google öt legjobb internetes biztonsági funkcióját, melyek célja az Ön és családja biztonságának megőrzése az interneten.

Google-fiók

Tegye még biztonságosabbá Google-fiókját

A kétlépcsős azonosítás engedélyezésével extra védelmi vonalat adhat Google-fiókjához. A kétlépcsős azonosítás bekapcsolása esetén a Google biztonsági kódot küld telefonjára, ha valaki ismeretlen számítógépről próbál belépni fiókjába. Ez azt jelenti, hogy ha valaki ellopja vagy kitalálja jelszavát, a potenciális támadó továbbra sem tud bejelentkezni az Ön fiókjába, mert nincs nála az Ön telefonja. Így már a tudásával (a jelszava) és egy eszközzel (a telefonja) is védi magát.

További információ

Nyissa meg beállításait úgy, hogy a jobb sarokban lévő nevére vagy képére, majd a Fiók lehetőségre kattint.

Kattintson felül a Biztonság lehetőségre. A Jelszó mezőben kattintson a „Kétlépcsős azonosítás” melletti Beállítás lehetőségre.

Ekkor az útmutató lépésről lépésre végigvezeti a beállítási folyamaton.

Ezután visszakerül a kétlépcsős azonosítás beállításaihoz. Tekintse át a beállításokat, és adjon hozzá másodlagos telefonszámokat.

Elkészült! Legközelebb, ha bejelentkezik, SMS-ben ellenőrző kódot fog kapni.

Google Chrome

Privát böngészés az interneten

Ha privát módon szeretne böngészni az interneten, használja az inkognitómódot a Chrome böngészőben számítógépén, táblagépén vagy telefonján. Az inkognitómódban felkeresett oldalakat és letöltött fájlokat a Chrome nem rögzíti a böngészési és letöltési előzmények között.

További információ

Kattintson a Chrome-menü → Új inkognitóablak lehetőségre a böngésző eszköztárán.

Egy új ablak nyílik meg, melynek sarkában az inkognitómód ikonja látható. A kilépéshez egyszerűen zárja be az ablakot.

Google-fiók

Az Ön Google-fiókja, ahogy Ön szeretné

A Fiókbeállítások oldalon megtekinthetők a Google-fiókhoz tartozó szolgáltatások és információk, és módosíthatók a biztonsági és adatvédelmi beállítások.

További információ

Nyissa meg a beállításokat úgy, hogy a jobb sarokban lévő nevére vagy képére, majd a Fiók lehetőségre kattint.

Google-fiók

Értesítés kérése, ha a neve megjelenik az interneten

Az Én a weben segít megérteni és kezelni, hogy mit látnak az emberek, amikor Önre keresnek a Google-on. Segítségével Google Értesítőket állíthat be, így figyelemmel követheti az Önről online megjelenő információkat, és automatikus javaslatokat láthat olyan keresőkifejezésekről, amelyeket érdemes lehet szemmel tartania.

További információ

Jelentkezzen be Google-fiókjába, és keresse meg az „Én a weben” szakaszt.

Kattintson az Internetértesítők kezelése lehetőségre, majd kattintson a piros gombra értesítés létrehozásához.

A neve megjelenik a szövegmezőben. Kattintson a szövegmezőre további javasolt értesítések megtekintéséhez.

Értesítő hozzáadásához kattintson a Hozzáadás lehetőségre. A szerkesztéshez kattintson a ceruza ikonra, a törléshez pedig a kuka ikonra.

A „Milyen gyakran” legördülő menüben válassza ki az értesítések gyakoriságát.

Google-fiók

Kezelje a Google-fiókjában tárolt adatokat

A Google Irányítópult megjeleníti Google-fiókja tartalmát, és áttekintést nyújt a fiókban végzett legutóbbi tevékenységeiről. Egyetlen központi helyről, könnyedén tekintheti meg adatait és tevékenységét, és érheti el az olyan szolgáltatásokhoz tartozó beállításait, mint a Blogger, a Naptár, a Dokumentumok, a Google+ és még sok más.

További információ

Keresse fel az Irányítópult funkciót, ahol megtekintheti a Google-fiókjához tartozó tevékenységek összefoglalását, és kezelheti személyes beállításait.

Itt megtekintheti és kezelheti a Google-fiókjában tárolt adatokat.

További biztonsági eszközök megtekintése