Hamisítvány bejelentése

Senki sem szeretné, ha hamisított áru vásárlására vennék rá. A hamisított árucikkek olyan védjegyet vagy emblémát tartalmaznak, amely megegyezik egy másik árucikk védjegyével, vagy alapvetően nem különböztethető meg tőle. A termék márkajegyeit lemásolva azt a látszatot próbálják kelteni a vásárlókban, hogy a hamisított árucikk a márkatulajdonos eredeti terméke.

A Google komolyan vesz a szolgáltatásaival való minden olyan visszaélést, amelynek célja hamisított áruk reklámozása és értékesítése. Ha a Google által tárolt termékeket vagy szolgáltatásokat használják áruk reklámozására vagy értékesítésére, szabályzatunk világosan tiltja ezek hamisítványokhoz való felhasználását. Jelentős mérnöki és számítógépes erőforrásokat mozgósítunk a szabályzatunkat sértő visszaélések, többek között a hamisítás megakadályozására. A Google keresési eredményeiben szereplő webhelyek döntő többsége azonban harmadik felek tulajdonában van, és nem a Google által tárolt termék vagy szolgáltatás. Ha aggályai vannak egy webhelyen megjelenő tartalmat illetően, lépjen kapcsolatba közvetlenül a webhely tulajdonosával, vagy ha bírósági végzést sikerült beszereznie, fontolja meg önkéntes bírósági eljárásunk igénybevételét. Olvassa el a biztonságos online vásárlásra vonatkozó tippjeinket, amelyek segítségére lehetnek a hamisított termékeket árusító webhelyek felismerésében.

A visszaélések bejelentéséhez az egyes termékek Súgójában megtalálható alábbi űrlapokat kínáljuk a fogyasztók és a márkatulajdonosok számára (lásd: az összes Google Súgó):