Csak azoknak adjon meg személyes információkat, akiknek feltétlenül szükséges

Nem minden üzenetet kell nagydobra verni. Fontos, hogy a megosztás előtt átgondolja azt, mivel egy nyilvános tartalmat bárki lemásolhat, újra megoszthat és terjeszthet az interneten, aki rátalál. Beszéljen családjának a személyes adataik védelméről az interneten, és segítse őket a kívánt tartalmak megosztásában, valamint a meg nem osztani kívánt tartalmak védelmében. Egyes szolgáltatások – például a Google+ – szigorúbb megosztási beállításokkal rendelkeznek tinédzserek számára, mint felnőttek esetén. Sok szolgáltatás azonban személyre szabható úgy, hogy az minden családtag igényeinek megfeleljen. Beszéljen családjával arról, milyen típusú információkat oszthatnak meg nyilvánosan, mit osszanak meg inkább csak a közeli barátaikkal, és mit ne osszanak meg.

Biztonsági eszközök

Fedezze fel a Google biztonsági eszközeit, melyek célja családja internetes jó hírnevének figyelemmel kísérése.

YouTube

YouTube-megjegyzések kezelése

Ha valaki Önnek nem tetsző megjegyzéseket tesz videóinál vagy csatornáján, azt letilthatja a YouTube-on. Ez azt jelenti, hogy nem fog tudni megjegyzéseket fűzni tartalmaihoz, sem személyes üzenetet küldeni.

További információ

Egy felhasználó letiltásához a YouTube-on keresse fel az illető profiloldalát, amelynek URL-je hasonlóképpen néz ki: www.youtube.com/user/NAME.

A „Névjegy” lapon kattintson a zászló ikonra.

Végül kattintson a Felhasználó letiltása lehetőségre.

YouTube

Videóit csak a megfelelő közönséggel ossza meg

Akár privátként kívánja megtartani videóját, akár megosztaná néhány barátjával vagy közzétenné a nagyvilág előtt, megtalálja az Ön számára megfelelő adatvédelmi beállítást. A YouTube-on a videók beállítása alapértelmezés szerint „Nyilvános”, ám a beállításokat egyszerűen módosíthatja az „Adatvédelmi beállítások” között a videó feltöltése közben. Ha később meggondolja magát, akkor is módosíthatja egy már feltöltött videó adatvédelmi beállításait.

További információ

Az Adatvédelmi beállítások módosításához látogasson a Videokezelő szakaszba.

Keresse meg a módosítani kívánt videót, majd kattintson a Szerkesztés gombra.

Lépjen az „Adatvédelmi beállítások” legördülő menühöz.

Ha mindenkivel szeretné azt megosztani, válassza a Nyilvános lehetőséget, ha csak azokkal kívánja megosztani, akik rendelkeznek a videó linkjével, válassza a Nem listázott lehetőséget, míg csak bizonyos felhasználókkal való megosztáshoz válassza a Privát lehetőséget.

Kattintson a „Módosítások mentése” lehetőségre.

Google+

Akadályozza meg a nem kívánt megjegyzéseket és címkéket

Ha nem kívánja látni egy bizonyos személy bejegyzéseit a Google+-on, letilthatja azokat, úgy, hogy az illető profiljára lépve a [Személy neve] bejelentése/letiltása lehetőséget választja. Bizonyos bejegyzéseket is némíthat, ha azokat a továbbiakban nem kívánja látni a falán.

További információ

Egy személy asztali letiltásához lépjen az illető profiljára.

A profil szélén kattintson a [Személy neve] bejelentése/letiltása lehetőségre.

Erősítse meg, hogy az adott személyt le kívánja tiltani.

Google+

Adja meg, kinek a frissítéseit szeretné látni a falán

Mit tehet, ha valaki hozzáadta Önt a köreihez, de Ön nem szeretne az illetővel kapcsolatba lépni? Ha nem szeretné letiltani őt, akkor némíthatja is az illetőt. Egy felhasználó némítását követően a továbbiakban nem kap tőle vagy az oldaláról származó értesítéseket.

További információ

Nyissa meg a Google+-t.

Lépjen egy felhasználó profiljára/oldalára.

Kattintson az illető profilfotója és információi alatti nyílra.

Válassza a „[Személy/oldal] némítása” parancsot.

YouTube

Irányítsa a videóiról szóló beszélgetést

YouTube-csatornáján egyszerűen moderálhatja a megjegyzéseket. Választhatja a megjegyzések törlését, vagy, hogy egyes felhasználók megjegyzései vagy a bizonyos kulcsszavakat tartalmazó megjegyzések csak az Ön jóváhagyása után tehetők közzé.

További információ

A megjegyzések moderálásához kattintson a megjegyzés jobb felső sarkában lévő nyílra a lehetőségek megtekintéséhez.

Ha törölni szeretne egy megjegyzést a YouTube-ról, kattintson az Eltávolítás lehetőségre.

Vagy kattintson a Kitiltás a csatornából lehetőségre, ha a felhasználó számára le kívánja tiltani a megjegyzések hozzáfűzését videóihoz és csatornájához.

A Megjegyzések beállításai között beállíthatja a jóváhagyás kérését a megjegyzések közzététele előtt, vagy kikapcsolhatja a megjegyzéseket.

A Megjegyzések beállításaival szűrőket állíthat be arra vonatkozóan, ki fűzhet megjegyzést csatornájához. Letilthatja továbbá a bizonyos szavakat tartalmazó megjegyzéseket.

További biztonsági eszközök megtekintése