Merítsen ihletet az Utcakép történeteiből

Zanzibár képe

Zanzibár

Tekintse meg az Utcakép megbízható fotósaiból álló „World Travel in 360 (WT360)” csoport videóját, amelyen a csoport tagjai a tanzániai kormánnyal közös Project Zanzibar nevű kezdeményezésükről beszélnek, melynek célja, hogy Zanzibár felkerüljön a térképre. Federico Debetto, Nyikolaj Omelcsenkó és Chris du Plessis Tanzániába utaztak, hogy lefektessék a szigetcsoport feltérképezésének alapjait, bemutassák a helyi lakosoknak az Utcakép képeinek elkészítését, valamint kialakítsanak egy olyan fenntartható modellt, amelynek keretében a helyi közösség a jövőben önállóan is továbbviheti a projektet.

Mianmar képe

Mianmar

Ismerje meg Mianmart és Nyi Lynn Seck fotográfus, valamint a 3XVIVR Productions ügynökségnél dolgozó munkatársainak a lenyűgöző munkáját ebből a látványos videóból. A 3XVIVR sok időt és energiát fektetett ebbe a különleges projektbe, amelynek célja, hogy digitalizálja Mianmart az Utcakép segítségével, és 360 fokos képeken örökítse meg az ország kulturális örökségét.

Kép – Zimbabwe

Zimbabwe

Tekintse meg Tawanda Kanhema történetét, aki arról mesél, hogyan térképezte fel Zimbabwét az Utcaképpel. Tawanda azzal a céllal utazott vissza szülőhazájába, Zimbabwébe, hogy Utcakép-felvételeket készítsen a Google Térképre a fővárosról, Hararéról, illetve a közkedvelt turistacélpontnak számító Viktória-vízesésről. Projektjét nemrégiben kiterjesztette Zimbabwe más fontos helyeire is.

Kenya képe

Kenya

Ismerjen meg néhány helyi idegenvezetőt és megbízható Utcakép-fotóst, akik Kenya feltérképezésén dolgoznak. Közös céljuk, hogy bemutassák Kenya páratlan szépségét a világnak – ehhez pedig az Utcakép kínálkozott a legkézenfekvőbb eszköznek.

Az Armenia képe

Örményország

Hallgassa meg Joe Hacobiant, az Armenia360 nevű nonprofit szervezet társalapítóját. Joe az a 2019-es londoni Utcakép-csúcstalálkozón beszélt arról, hogyan térképezi fel csapatával ősei földjének emlékeit. Története jól példázza, hogy az Utcakép segítségével bárki nekiláthat, és feltöltheti a számára fontos helyeket a térképre.

Kép – Bermuda

Bermuda

Ismerje meg, hogy a Bermudai Turisztikai Hatóság – a helyi turisztikai szervezet – hogyan bízta meg a Miles Partnership nevű megbízható ügynökséget Utcakép-fotók készítésével. Az ügynökség segítségével a Bermudai Turisztikai Hatóság optimalizálta internetes jelenlétét a Google Térkép rendszerében, továbbá elősegíti a helyi vállalkozások felfedezését, és eközben a turistáknak is segít virtuálisan felfedezni Bermudát az utazástervezés (vagy az álmodozás) során.

Kép – Tonga

Tonga

A Grid Pacific alapítói, Tania Wolfgramm és Wikuki Kingi dokumentálják Tonga szigetén tett térképkészítő útjukat. Céljuk Tonga és más csendes-óceáni szigetek kultúrájának népszerűsítése, ezért nagy utazásra indultak, amelynek célja, hogy az egész szigetcsoportot feltérképezzék, majd feltöltsék az Utcakép rendszerébe. Nézze meg izgalmas történetüket itt.